Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα με 153 «ναι»

Ενισχυμένη βγήκε απόψε στη Βουλή η κυβέρνηση Τσίπρα από την τριήμερη διαδικασία  που με  153 ψήφους υπέρ έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης.

Σε σύνολο 289 βουλευτών που συμμετείχαν στην ονομαστική ψηφοφορία, αρνήθηκαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση 136 βουλευτές ενώ  την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση παρείχε επιπλέον των αναμενόμενων και ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννης Σαρίδηςο οποίος μόλις πρόσφατα είχε αποκαταστήσει τις σχέσεις του με τον Βασίλη Λεβέντη. Να σημειωθεί πως ο Γιάννης Σαρίδης είχε υπερψηφίσει και τον προϋπολογισμό.

Την κυβέρνηση υπερψήφισαν επίσης ο Τέρενς Κουίκ, η Έλενα Κουντουρά, η Κατερίνα Παπακώστα, ο Βασίλειος Κόκκαλης, ο Σπύρος Δανέλλης, ο Κώστας Ζουράρις και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, οι οποίοι δεν ανήκουν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση καταψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, της ΔΗΣΥ, του ΚΚΕ, της ΧΑ και του Ποταμιού.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, και οι βουλευτές του κόμματος, Δ. Καβαδέλλας, Αν. Μεγαλομύστακας και Μάριος Γεωργιάδης απουσίαζαν από την ψηφοφορία.

Η αντιπαράθεση ήταν έντονη αλλά  Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης έριξαν τους τόνους σε σχέση με την αντιπαράθεση που είχαν την Τετάρτη και τις απίστευτες αλληλοκατηγορίες για τα κότερα, για τον πλουτισμό και τις σχέσεις με τη χούντα.

Ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε μήνυμα νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, τονίζοντας ότι δεν είναι φωτοβολίδα και αποτελεί την παράταξη που εκπροσωπεί ένα πλατύ κοινωνικό ρεύμα και κυρίως γιατί είναι η παράταξη που εκπροσωπεί και που παλεύει για τα συμφέροντα των πολλών, σε αντίθεση με τη Νέα Δημοκρατία που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ελίτ. Τόνισε πως το πρόγραμμα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και της ΝΔ είναι αντιγραφή του προεκλογικού προγράμματος του ακροδεξιού προέδρου Μπολσονάρου της Βραζιλίας.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξέφρασε τη βεβαιότητα του για τη νίκη του κόμματος του στις κάλπες της 26ης Μαΐου, αλλά και στις εθνικές εκλογές που θα ακολουθήσουν και  επιχείρησε να αποδομίσει το «αριστερό πλεονέκτημα» της κυβέρνησης. Δήλωσε ότι ο Πολακισμός είναι το τελευταίο στάδιο κατρακύλας του πρωθυπουργού, επισημαίνοντας ότι στη δύσκολη στιγμή φαίνεται ο αληθινός χαρακτήρας των πρωταγωνιστών και σε μια τέτοια στιγμή ο πρωθυπουργός «έβγαλε τον Πολάκη από μέσα του».

Συνεχίζουμε την προσπάθεια για την ενίσχυση των πολλών, δήλωσε ο πρωθυπουργός μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης στην Βουλή

«Συνεχίζουμε την προσπάθεια για ενίσχυση των πολλών, όχι με λόγια, αλλά με πράξεις. Μετά το σημερινό αποτέλεσμα, την επόμενη εβδομάδα όλα όσα εξαγγείλαμε, μέτρα ελάφρυνσης των πολλών, μέτρα στήριξης της οικονομίας, μέτρα στήριξης της ελληνικής κοινωνίας, θα γίνουν πράξη άμεσα. Όλα όσα αφορούν το 2019 θα ψηφιστούν την άλλη εβδομάδα και θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από την μεθεπόμενη εβδομάδα» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο περιστύλιο της Βουλής μετά το πέρας της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.