Ξεκίνησε το ταξίδι της Ολυμπιακής φλόγας «Τόκυο 2020»- Την Κυριακή φτάνει στις Θερμοπύλες (video)

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του προέδρου της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ, εκπροσώπων των διοργανωτών του Tokyo 2020, μελών της κυβέρνησης και της αυτοδιοίκησης αλλά χωρίς θεατές  ξεκίνησε από την Αρχαία Ολυμπία  το ταξίδι της η Ολυμπιακή Φλόγα για τους Αγώνες«Τόκιο 2020».

Λόγω των μέτρων για τον COVID-19, η τελετή  αφής της Ολυμπιακής φλόγας ήταν για πρώτη φορά κλειστή για το κοινό.  Πάντως παρά τις δημόσιες τοποθετήσεις των διοργανωτών, η διεξαγωγή των Ολυμπιακών τίθεται εν αμφιβόλω εξαιτίας της πανδημίας.

Η φλόγα άναψε με φυσικό τρόπο μέσω του κοίλου κατόπτρου στα χέρια της πρωθιέρειας Ξανθής Γεωργίου. Η πρώτη λαμπαδηδρόμος ήταν η Άννα Κορακάκη, η οποία στο μνημείο Πιερ Ντε Κουμπερντέν, παρέδωσε τη δάδα στη χρυσή Ολυμπιονίκη στο Μαραθώνιο το 2004 στην Αθήνα, Μιζούκι Νογκούτσι.

Στη συνέχεια ως τρίτος λαμπαδηδρόμος έτρεξε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς και τέταρτη η Επίτροπος, Μαρία Γκάμπριελ. Πρώτος σταθμός της λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους (διάρκεια 8 ημέρες) θα είναι απόψε η Καλαμάτα.

Ο Δήμος Λαμιέων την Κυριακή 15 Μαρτίου 2020 και ώρα 13.00′ θα έχει την τιμή να υποδεχθεί στον Ιστορικό χώρο των Θερμοπυλών, 2500 χρόνια μετά την Ιστορική μάχη, την Ολυμπιακή Φλόγα “Tokyo 2020”.

Πώς γίνεται η αφή της φλόγας

Κατά τη διαδικασία της αφής δεν υπάρχει κανένα τεχνητό μέσο. Η φλόγα ανάβει από τις αχτίδες του ήλιου, για να τονίσει την αγνότητα.

Ο τρόπος είναι απλός: Τοποθετείται ένα κοίλο κάτοπτρο που χρησιμεύει ως μεγεθυντικός φακός για να πιάσει τις αχτίδες του ήλιου και μαζί με φιλμ παλιάς φωτογραφικής μηχανής, που παίρνει εύκολα φωτιά, τοποθετείται σε πήλινο αγγείο.

Η δάδα που ανάβει τη Φλόγα στην τελετή είναι διαφορετική από αυτές που θα χρησιμοποιηθούν στη λαμπαδηδρομία, καθώς είναι κατασκευασμένη από ασήμι και είναι εμπνευσμένη από το σχέδιο των στύλων του Ηραίου.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.