Χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής οι έρευνες για τον θάνατο του 25χρονου στου Φιλοπάππου

Σε εξέλιξη, αλλά χωρίς μέχρι στιγμής αποτέλεσμα, βρίσκονται οι έρευνες για τον θάνατο του 25χρονου, ο οποίος έχασε τη ζωή του το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου όταν έπεσε από βράχο στου Φιλοπάππου μετά από επίθεση ληστών .

Αδιευκρίνιστες παραμένουν μέχρι στιγμής οι συνθήκες της πτώσης που στοίχισε τη ζωή του 25χρονου, αν δηλαδή τον έσπρωξαν οι ληστές που επιτέθηκαν στον ίδιο και την 23χρονη φίλη του από την Πορτογαλία, ή γλίστρησε και έπεσε, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Χθες τη νύχτα πραγματοποιήθηκε εκτεταμένη επιχείρηση από δυνάμεις της Ασφάλειας και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής σε στέκια Ασιατών και Βορειοαφρικανών όπου εντοπίζεται «πυρήνας υπόπτων», ενώ έγιναν νέες προσαγωγές.

Υπενθυμίζεται ότι, η 23χρονη φίλη του από την Πορτογαλία και μοναδική αυτόπτης μάρτυρας δεν ήταν διαφωτιστική στην κατάθεση της για τις συνθήκες της πτώσης, καθώς, όπως είπε, δεν είδε τι ακριβώς συνέβη.

Η νεκροψία-νεκροτομή στο σώμα του νεαρού δεν έδειξε τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο και όλα τα τραύματά του ήταν αποτέλεσμα της πτώσης. Η αστυνομία είχε προχωρήσει χθες στην προσαγωγή οκτώ υπόπτων, όμως η 23χρονη δεν αναγνώρισε κανέναν, ενώ αργότερα μεταφέρθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών προκειμένου να δει φωτογραφίες σεσημασμένων υπόπτων.

Ο 25χρονος, που σπούδαζε στη Γλασκώβη είχε έρθει για καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα, ενώ η 23χρονη φίλη του από την Πορτογαλία, εργάζεται σε εταιρεία στην χώρα μας.

Αναβάθμιση του σχεδίου φύλαξης του Φιλοπάππου εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ

Αυτοψία στον χώρο όπου έχασε τη ζωή του ο 25χρονος στου Φιλοπάππου πραγματοποίησε η ηγεσία της ΕΛΑΣ, καθώς όπως φαίνεται, θα αναβαθμιστεί το σχέδιο φύλαξης της περιοχής.

Αναλυτικότερα, την αυτοψία πραγματοποίησαν ο αρχηγός της Αστυνομίας Αριστείδης Ανδρικόπουλος, η αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο αναπληρωτής γενικός αστυνομικός διευθυντής, ο διοικητής της ασφάλειας Αττικής, Γιώργος Θωμάς, ο διευθυντής της Αστυνομίας Αθηνών, ο διοικητής της Άμεσης Δράσης και ομάδα ΔΙΑΣ.

Η κίνηση αυτή δείχνει πως το μέχρι τώρα επιχειρησιακό σχέδιο αστυνόμευσης του Φιλοπάππου δεν ήταν αποτελεσματικό. Έτσι, επιχειρείται η αναβάθμισή του με αύξηση περιπολιών από μικτά αστυνομικά κλιμάκια που θα αποτελούνται τόσο από ένστολους, όσο και από αστυνομικούς με πολιτικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει και  σχεδιασμός και για επιχειρήσεις «σκούπα” στα σημεία εισόδου στον χώρο. Επίσης γίνεται γνωστό πως επεκτείνονται χρονικά οι περιπολίες στον «Ιερό Βράχο” και όχι μόνο, από τις 11 το βράδυ ως τη μία τα ξημερώματα.

ΠΗΓΗ: https://tvxs.gr/news/

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.