Χριστούγεννα με lockdown και απαγορεύσεις – Πώς θα μετακινηθούμε

Με συγκεντρώσεις έως εννέα  ατόμων στα σπίτια , χωρίς κάλαντα , διπλό μήνυμα στο 13033 και αυστηρούς ελέγχους θα γιορτάσουμε τα φετινά Χριστούγεννα. Τι επιτρέπεται και τι όχι.

Γιορτές με lockdown θα έχουμε φέτος λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Οι φετινοί εορτασμοί παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα γίνουν υπό αυστηρά μέτρα και κανόνες, σε στενό κύκλο έως 9 ατόμων, ενώ δεν θα διευρυνθεί το ωράριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας, που είναι από τις 10:00 μμ έως τις 05:00 πμ. Μετακινήσεις εντός του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος θα επιτρέπονται μόνο για λόγους εργασίας και υγείας.εις».

Σημειώνεται, επίσης, ότι αυξημένη θα είναι η παρουσία της αστυνομίας αυτές τις ημέρες τόσο την παραμονή όσο και ανήμερα των Χριστουγέννων, ενώ το ίδιο θα γίνει και την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα. Ακόμη, ανάλογα με τις καταγγελίες ενδέχεται να υπάρξει αυτοπρόσωπη παρουσία της αστυνομίας σε κάποιο σπίτι για έλεγχο.

Τα τελευταία χριστουγεννιάτικα ψώνια τους κάνουν σήμερα οι πολίτες. Μέχρι πότε θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα.

Σε ισχύ είναι το ειδικό εορταστικό ωράριο, για τα καταστήματα λιανικής με click away, τα super market και τα λοιπά καταστήματα τροφίμων, λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα τα σούπερ μάρκετ λειτουργούν από τις 8:00 έως τις 21:00, με εξαίρεση την παραμονή πρωτοχρονιάς, οπότε και κλείνουν στις 20:00, ενώ το προαιρετικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων με click away είναι 7:00 με 21:00.

Την τελευταία Κυριακή του χρόνου, 27 Δεκεμβρίου, τόσο τα σούπερ μάρκετ, όσο και τα μαγαζιά που εξυπηρετούν παραγγελίες εκτός, θα λειτουργούν από τις 11 το πρωί έως τις 20:00.

Αναλυτικά τι ισχύει

  • Οι οικογένειες θα μπορέσουν να βρεθούν την παραμονή των Χριστουγέννων και ανήμερα, όπως και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και ανήμερα, μέχρι 9 άτομα σε κάθε σπίτι
  • Οι έλεγχοι θα είναι πολύ αυστηροί ειδικά μετά τις 22.00 το βράδυ
  • Δεν επιτρέπονται τα κάλαντα
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί χωρίς κάποια εξαίρεση
  • Παντού αστυνομική παρουσία
  • Στις εκκλησίες θα μπορούν να πάνε πιστοί μόνο Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Φώτα. Μόνο 25 άτομα στις εκκλησίες και 50 στους Μητροπολιτικούς ναούς
  • Ο κωδικός μετακίνησης στο 13033 είναι το 6, ενώ οι πολίτες θα πρέπει να στέλνουν SMS και κατά την επιστροφή στο σπίτι τους

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.