Χαριστική βολή στα ασφαλιστικά Ταμεία με την κατάργηση των κοινωνικών πόρων

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Αυγής τη χαριστική βολή στο ασφαλιστικό σύστημα και τις εργασιακές σχέσεις ετοιμάζεται να δώσει η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Δικηγόροι, μηχανικοί, εργαζόμενοι στον Τύπο και στους ΟΤΑ ειναι οι άμεσα θιγόμενοι

Επιστολή του υπουργού Οικονομικών που έφτασε στα ταμεία των μηχανικών (ΤΣΜΕΔΕ) και των εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να υλοποιήσει τη μνημονιακή δέσμευση για κατάργηση των κοινωνικών πόρων από εννέα ταμεία μέχρι τις 30 Ιουνίου. Συγκεκριμένα ζητείται να παραδοθεί από τα ταμεία  αναλυτική καταγραφή με τα «μη ανταποδοτικά τέλη των φορέων γενικής κυβέρνησης». Η εγκύκλιος αναμένεται να κοινοποιηθεί και στα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία , πλήττοντας ανεπανόρθωτα τα Ταμεία των Εργαζομένων στα ΜΜΕ (ΕΤΑΠ – ΜΜΕ και ΕΔΟΕΑΠ), το Ταμείο των εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ και βέβαια το ΤΑΔΚΥ (ΟΤΑ), το πλέον εύρωστο ταμείο στο Δημόσιο.

Αφού ολοκληρωθεί η καταγραφή όλων των κοινωνικών πόρων προς τα ασφαλιστικά ταμεία, θα πρέπει να ακολουθήσει η κοστολόγησή τους. Από αυτή θα προκύψει ποιοι κοινωνικοί πόροι θα μετατραπούν σε φόρους, έτσι ώστε να ενταχθούν στον προϋπολογισμό του υπουργείου Οικονομικών, και ποιοι θα κοπούν εντελώς, όπως προβλέπεται και από τις διατάξεις του ευρωπαϊκού κοινοτικού δικαίου περί έμμεσων φόρων.

Αν υλοποιηθεί η απαίτηση των δανειστών που είναι «κατοχυρωμένη» από το δεύτερο Μνημόνιο, στο ετήσιο έλλειμμα των ασφαλιστικών θα προστεθούν τουλάχιστον άλλα 500 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Δηλαδή το σενάριο μιας νέας γενικευμένης και οριζόντιας μείωσης των συντάξεων, όχι απλώς επανέρχεται, αλλά θα πρέπει να θεωρηθεί βέβαιο. Και ενώ τα ταμεία απειλούνται με  νέα μαύρη τρύπα το Υπουργείο Οικονομικών έχει μνημονιακή δέσμευση και  θα προχωρήσει μέχρι τέλους του χρόνου σε μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 3,9%.

http://www.avgi.gr/article/535046

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.