Χαρδαλιάς: Με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, μοριακό και rapid test η μετακίνηση στα νησιά

Tους κανόνες μετακίνησης προς τα νησιά ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς  με τα οποία  τίθενται περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους.

Ειδικότερα από τη Δευτέρα 5 Ιουλίου για τις μετακινήσεις προς τα νησιά θα απαιτούνται για τους ενήλικες πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης, αρνητικό αποτέλεσμα PCR τις τελευταίες 72 ώρες ή αρνητικό αποτέλεσμα rapid test τις τελευταίες 48 ώρες, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας της λοίμωξης Covid-19 στη χώρα.

Για ανήλικους 12-17 ετών οποιοδήποτε τεστ, περιλαμβανομένου του self test, ενώ οι ανήλικοι έως 12 ετών ταξιδεύουν ελεύθερα, ενημέρωσε

Από την επιστροφή από τα νησιά συνίσταται η διενέργεια self test για όλους όσοι είναι άνω των 12 ετών.

Από τα παραπάνω μέτρα εξαιρούνται τα νησιά της Εύβοιας, της Λευκάδας και της Σαλαμίνας, αλλά και όσοι μετακινούνται σε νησιά για λόγους εργασίας, οι οποίοι θα παρουσιάζουν το εβδομαδιαίο self test.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, μάλιστα, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν μέτρα και για τις χερσαίες μετακινήσεις, επισημαίνοντας ότι η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί τις επόμενες ημέρες.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.