Χαρδαλιάς: «Μέχρι 27 Απριλίου ισχύουν τα μέτρα χωρίς καμία χαλάρωση»

«Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα. Το τονίζουμε γιατί έχει αναπτυχθεί συζήτηση για αποκλιμάκωση των μέτρων. Μετά τις 27 Απριλίου θα ξεκινήσει συζήτηση για το πότε και πώς θα αρχίσει η αποκλιμάκωση. Μην περιμένουμε ότι θα ξυπνήσουμε ένα πρωί και όλα θα είναι όπως πριν», τόνισε κατά τη χθεσινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Και πρόσθεσε με αφορμή τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα: «Οποιαδήποτε συζήτηση ή διάφορες δικαιολογίες για μετακίνηση εκείνες τις ημέρες είναι εντελώς ανεύθυνη. Ας μην προκαλούμε την τύχη μας. Η οποιαδήποτε προσπάθεια μετακίνησης μας, αυξάνει τον κίνδυνο μεταφοράς του κορονοϊού».

Ενημέρωσε επίσης ότι μέχρι σήμερα 23.356 συμπολίτες μας είτε έχουν έρθει από το εξωτερικό είτε αποτελούν στενές επαφές έχουν τεθεί σε καραντίνα σε ολόκληρη την επικράτεια. Σημείωσε επίσης ότι αυτή τη στιγμή με δεδομένο ότι η μεγάλη πλειονότητά τους έχει ολοκληρώσει τα 14ήμερα που όφειλαν, βρίσκονται σε καραντίνα 6.645 που έχουν επιστρέψει από το εξωτερικό και 1.059 στενές επαφές κρουσμάτων. Τέλος έχουν επαναπατριστεί 2.062 συμπολίτες μας.

«Δεν πρέπει να κάνουμε πίσω. Αυτό που διακυβεύεται είναι η ανθρώπινη ζωή. Να μείνουμε σπίτι και μόνο σπίτι», πρόσθεσε και γνωστοποίησε την ύπαρξη μίας νέας ιστοσελίδας (https://covid-19.gov.gr/workbench/) για την πληροφόρηση για τον κορονοϊό και όλα τα μέτρα των υπουργείων.

Τέλος, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους γιατρούς, τους νοσηλευτές και τα στελέχη υγείας για τη μάχη που δίνουν καθημερινά κατά του κορονοϊού, τονίζοντας πως: «Δεν πρέπει να κάνουμε πίσω. Αυτό που διακυβεύεται είναι η ανθρώπινη ζωή. Να μείνουμε σπίτι και μόνο σπίτι».

Νωρίτερα, ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε 77 νέα κρούσματα στην Ελλάδα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 1.832 κρούσματα. Επίσης, ενημέρωσε πως οι θάνατοι από κορονοϊό στην Ελλάδα έχουν φτάσει τους 81 με διάμεση ηλικία τα 74 έτη ενώ πρόσθεσε πως 90 άτομα είναι διασωληνωμένα

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.