Φωτιά στη Σταμάτα Αττικής: Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο-Κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Δύσκολη μάχη δίνουν εδώ και ώρες ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο της φωτιάς, που εκδηλώθηκε μετά τις 11 το πρωί στη Σταμάτα Αττικής- Περίπου 20 σπίτια έχουν καεί ή έχουν υποστεί ζημιές.

Όπως ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την έκτακτη ενημέρωση για τη φωτιά στη Σταμάτα, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε τέσσερις προσαγωγές υπόπτων.

Tο κύριο μέτωπο είναι ανάμεσα σε Διόνυσο και Ροδόπολη, φτάνοντας μέχρι και τη λεωφόρο Διονύσου.

Όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος Διονύσου εκκενώθηκε προληπτικά ο οικισμός Γαλήνη, ενώ το 112 έστειλε προειδοποιητικό μήνυμα στους κατοίκους των περιοχών Σταμάτας, Ροδόπολης, Εκάλης, Δροσιάς και Διονύσου Αττικής να κλείσουν καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού.

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Σταμάτας, Ροδόπολης, Εκάλης, Δροσιάς και Διονύσου Αττικής κλείστε καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας», αναφέρει η ειδοποίηση της ΓΓΠΠ.

Λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα, όπως ανέφερε ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Στέφανος Κολοκούρης, μιλώντας στην ΕΡΤ, η φωτιά βρισκόταν σε ύφεση, δίχως ενεργό μέτωπο, αλλά με πολλές μικροεστίες. Ο αρχηγός του ΠΣ τόνισε ότι προσπαθούν να την οριοθετήσουν και ευελπιστούν μέχρι να νυχτώσει να την έχουν θέσει υπό έλεγχο.

Το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και προκαλούν φόβους για αναζωπυρώσεις.

Από τη φωτιά έχουν προκληθεί ζημιές σε κατοικίες και αυτοκίνητα. Όπως εκτίμησε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της κοινότητας της Ροδόπολης, Βασίλης Κλεφτάκης, περίπου 20 σπίτια έχουν καεί ή έχουν υποστεί ζημιές.

Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις, μετά τη σημαντική ενίσχυση των δυνάμεων, στη μάχη της κατάσβεσης έχουν ριχτεί 141 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 45 οχήματα, 12 ελικόπτερα και 8 αεροσκάφη με το BERIEV-200. Επίσης, συντρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές πυροσβέστες.

Σημειώνεται, ότι, λόγω της πυρκαγιάς, η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε στη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στα εξής σημεία: Στην οδό Μακαρίου, από τη λεωφόρο Δροσιάς – Σταμάτας, στην οδό Αγίου Ιωάννου, από την Κωνσταντινουπόλεως, στην οδό Αλωνίων και στη λεωφ. Ροδοπόλεως, στη συμβολή της με την λεωφ. Δροσιάς – Σταμάτας.

Πυρκαγιά στην Σταμάτα Αττικής, Τρίτη 27 Ιουλίου 2021. (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.