Φοιτητικές εκλογές 2022: Πρώτη δύναμη η Σπουδαστικών- Μεγάλος χαμένος η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Η Πανσπουδαστική ήρθε πρώτη σε 118 συλλόγους και 15 ΑΕΙ-Από τους 274 φοιτητικούς συλλόγους – Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ  ο μεγάλος χαμένος των φετινών εκλογών αλλά αρνείται να αποδεχτεί ότι έχασε την πρωτιά -Ξεκάθαρο το μήνυμα των φοιτητών στην κυβέρνηση -H ΔΑΠ δημοσιεύει επιλεκτικά αποτελέσματα 109 συλλόγων, τονίζει η ΚΝΕ 

Οι φοιτητικές εκλογές που έγιναν μετά από τρία χρόνια εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού έστειλαν ηχηρό μήνυμα κατά της κυβερνητικής πολιτικής στον χώρο της Παιδείας. Ξεχωριστή σημασία, άλλωστε, έχει το γεγονός ότι η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας σε ιδρύματα όπως το ΑΠΘ, το οποίο έγινε πρόσφατα θέατρο απρόκλητης αστυνομικής βίας, βρίσκεται μπροστά σε πανωλεθρία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που επιβεβαιώνουν όλες οι   φοιτητικές παρατάξεις πλην ΔΑΠ, πρώτη δύναμη αναδεικνύεται η Πανσπουδαστική (ΠΚΣ) που πρόσκειται στην ΚΝΕ επιβραβεύοντας την πολιτική της να  είναι παρούσα στους αγώνες των φοιτητών και μαθητών για τη δημόσια παιδεία και  την ικανότητα της  να συσπειρώνει αγωνιστικά την νεολαία .

Αύξηση είχαν και τα ΕΑΑΚ (Εξωκοινοβουλευτική αριστερά), ενώ το Bloco,   η φοιτητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, που διαδέχτηκε την Αριστερή Ενότητα, η οποία  στις περισσότερες σχολές συνεργάζεται με την ΕΑΑΚ παραμένει  αδύναμη  παρά την μικρή της  αύξηση.

Γύρω στο 10% και η δύναμη της άλλοτε κραταιάς ΠΑΣΠ ενώ μικρή άνοδο σημειωσε και η φοιτητική αποχή από την κάλπη.

 Ιστορικός καταποντισμός για την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας (ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που σημείωσε πτώση των ποσοστών της σε αρκετά ΑΕΙ και έχασε την  πρωτιά  που κρατούσε εδώ και  35χρ΄όνια . Μια περίοδος   που  σημαδεύτηκε από «προσηλυτισμό»  φοιτητών με πάρτι σε Μύκονο και Αράχωβα,  σεξιστικές  αφίσες, «ακαδημαϊκό παρεμπόριο» συγγραμμάτων τραμπουκισμούς  και άλλα ενώ φαίνεται να πληρώνει και την απόφαση της κυβέρνησης για αστυνομία στα ΑΕΙ και υποβάθμιση της  δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης με την  εξίσωση των πανεπιστημιακών πτυχίων με αυτά των κολεγίων.

Ωστόσο, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ισχυρίζεται ότι αυτή είναι η νικήτρια των εκλογών. Μάλιστα, αρχικά έκανε λόγο για «αυτοδυναμία», ανακοινώνοντας ποσοστό που άγγιζε το 50,84%. Δεν άργησε όμως, να μετριάσει το «ταβάνι» της, μιλώντας τελικά για ποσοστό 45,80%, εμμένοντας πάντως ότι αυτή είναι η πρώτη δύναμη στους φοιτητές. 

Από την πλευρά της η ΚΝΕ προέβη σε καυστικό σχόλιο κατά της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, καλώντας της να δημοσιεύσει τα αναλυτικά και όχι επιλεκτικά αποτελέσματα των εκλογών όλων των συλλόγων και –κυρίως– να δεχτεί την ήττα της. 

Παράλληλα, παραπέμπει στα τελικά αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών με ενσωματωμένο το σύνολο των συλλόγων που δημοσιεύει η ΠΚΣ στο site της παράταξης.

Τα αποτελέσματα σύμφωνα με την Πανσπουδαστική:

  • ΠΚΣ… 33,43%
  • ΔΑΠ… 27,66%
  • ΠΑΣΠ… 10,13%
  • ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ… 10%
  • ΕΑΑΚ… 5,29%
  • BLOCO… 2,54%

Αντίστοιχη εικόνα κατάρρευσης της ΔΑΠ δείχνουν και τα αποτελέσματα που έδωσε η ΕΑΑΚ:

  • ΠΚΣ… 33,10%
  • ΔΑΠ… 26,89
  • ΕΑΑΚ+ΑΡΕΝ… 19,60%
  • ΠΑΣΠ… 8,49%
  • BLOCO… 2,69%

Τα αποτελέσματα σύμφωνα με τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ:

  • ΔΑΠ-ΝΔΦΚ… 45,8%
  • ΠΚΣ… 25,53%
  • ΠΑΣΠ… 8,92%
  • ΑΡΕΝ… 0,35%
  • ΕΑΑΚ… 9,2 %
  • BLOCO… 2,32%

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΈΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

    Καλούμε την παράταξη της ΝΔ, τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, να δημοσιεύσει τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών ΟΛΩΝ των φοιτητικών συλλόγων.

    1. Αν δεν τα βρίσκει, επισυνάπτουμε τα επίσημα αποτελέσματα των συλλόγων όλης της χώρας, σύμφωνα με τα πρακτικά των εφορευτικών επιτροπών, τα οποία έχουν υπογράψει και τα μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.
    2. Από τους 274 φοιτητικούς συλλόγους, η ΔΑΠ δημοσιεύει επιλεκτικά αποτελέσματα 109 (!!!) συλλόγων. Μάλιστα, από τα συγκεντρωτικά της ΔΑΠ λείπουν μεγάλες σχολές, όπως ο μεγαλύτερος φοιτητικός σύλλογος της χώρας, η Φιλοσοφική Σχολή Αθήνας. Ασχολίαστο αφήνουμε το γεγονός ότι στο μαγείρεμα ξέχασαν και στοιχειώδεις κανόνες αριθμητικής, όπως και ότι νοθεύουν ακόμη και τα αποτελέσματα που οι ίδιοι δημοσιεύουν.
    3. Ας δεχτεί την ήττα της και ας σταματήσει να προσβάλλει χιλιάδες φοιτητές, οι οποίοι πρωτοστάτησαν στην ίδρυση φοιτητικών συλλόγων μέσα από μαζικές διαδικασίες, συλλόγων επίσημα αναγνωρισμένων, που κατάφεραν να εμποδίσουν τις συγχωνεύσεις τμημάτων, όπως στο ΔΙΠΑΕ, και να σπάσουν το απόστημα της βίας και νοθείας που είχε επιβάλλει η ΔΑΠ για χρόνια.

    Ούτως ή άλλως το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, αφού οι φοιτητές και οι φοιτήτριες γνωρίζουν καλά τι έγινε στους φοιτητικούς συλλόγους όλης της χώρας.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.