Φασιστική επίθεση σε μέλη Φοιτητικών Συλλόγων στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης

Τη βίαιη επίθεση με πέτρες, λοστούς, πυρσούς και διάφορα άλλα αντικείμενα από ομάδα ακροδεξιών μαθητών κι εξωσχολικών, αντιμετώπισαν σήμερα το πρωί μέλη Φοιτητικών Συλλόγων της Θεσσαλονίκης που πραγματοποιούσαν αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.
Η συγκέντρωση ήταν προγραμματισμένη, μετά την επίθεση ακροδεξιών μαθητών σε μέλη φοιτητικών συλλόγων που μοίραζαν κείμενο για την κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής έξω από το ίδιο σχολείο την προηγούμενη εβδομάδα. Έτσι και σήμερα δεκάδες άτομα, με κρυμμένα τα πρόσωπά τους, εφορμώντας από την αυλή του σχολείου επιτέθηκαν στους φοιτητές και τις φοιτήτριες. Στο σημείο υπήρξε συμπλοκή και μάχες σώμα με σώμα, ενώ σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες ένας από τους επιτιθέμενους απείλησε με μαχαίρι. Μετά την επίθεση οι φοιτητές πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της Σταυρούπολης ενώ τρεις από αυτούς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα.
Η οργανωμένη επίθεση των ακροδεξιών δεν τρομάζει το εκπαιδευτικό κίνημα, δεν τρομάζει τον αγωνιζόμενο λαό. Οι νεοναζί ακροδεξιοί που νοιάζονται μόνο για εθνικιστικές ονειρώξεις δε βγάζουν τσιμουδιά όταν χιλιάδες παιδιά βρέθηκαν εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την ΕΒΕ, όταν το σχολείο γίνεται εξεταστικό κάτεργο που τα πετάει έξω και που παράγει φτηνό εργατικό δυναμικό, όταν μαθητές/ μαθήτριες δουλεύουν τζάμπα μέσω της μαθητείας των ΕΠΑΛ. Η εγκληματική επίθεση σε φοιτητές δείχνει ποιος είναι ο εχθρός τους, ανέκαθεν η ακροδεξιά ήταν με το μέρος του συστήματος, των πλούσιων και των αφεντικών.
Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό πρέπει να είναι συνεχής, μαζικός και μαχητικός. Οι φασιστικές ομάδες δεν έχουν κανένα μέλλον στα σχολεία και τις σχολές.
Η επόμενη αγωνιστική απάντηση θα δοθεί αύριο Τετάρτη, στις 18:30, στην πλ. Τερψιθέας.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.