Υπό διάλυση η Χρυσή Αυγή: Μετά το Λαγό και ο Κασιδιάρης ιδρύει δικό του φασιστικό κόμμα

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της πολύκροτης δίκης της Χρυσής Αυγής με την έκδοση της απόφασης για τους υπόδικα στελέχη της ένας-ένας οι πρώην βουλευτές του νεοναζιστικού κόμματος φτιάχνουν καινούργια φασιστικά μορφώματα.

Όπως αυτά που κυριαρχούν στην Ευρώπη

Σειρά πήρε ο υπόδικος Ηλίας Κασιδιάρης ο οποίος ανακοίνωσε και τη δημιουργία εθνικιστικού πολιτικού κόμματος, «όπως αυτά που κυριαρχούν στην Ευρώπη» όπως αναφέρει.

Είχε προηγηθεί προ μερικών μηνών η ίδρυση ενός ακόμα ακροδεξιού κόμματος από τη σπλάχνα της Χρυσής Αυγής.

Επρόκειτο για το ΕΛΑΣΥΝ-Εθνική Λαϊκή Συνείδηση, το οποίο -σύμφωνα με την ιδρυτική του διακήρυξη- βασίζεται στο τρίπτυχο «πατρίς – θρησκεία – οικογένεια».

Την πρωτοβουλία γι’ αυτό το κόμμα είχε τον περασμένο Νοέμβριο ο υπόδικος ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός μαζί με τους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γιώργο Γερμενή και Παναγιώτη Ηλιόπουλο.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης με τη σειρά του, εγκατέλειψε το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής και προχωρά στην ίδρυση δικού του φορέα, υποστηρίζοντας ότι «οι καιροί απαιτούν την άμεση δημιουργία και δράση ενός σύγχρονου εθνικού κόμματος, όπως αυτά που κυριαρχούν εκλογικά σε ολόκληρη την Ευρώπη».

«Μεγάλη Ελλάδα»

«Δημιουργούμε ένα κόμμα που διαθέτει πρωτίστως, ένα πληρέστατο και εφαρμόσιμο πρόγραμμα – με επιστημονική τεκμηρίωση – και με αντικειμενικό σκοπό να γίνει ξανά η Ελλάδα μεγάλη και ισχυρή.

Δημιουργούμε ένα κίνημα Ελλήνων για την εθνική επιβίωση και την αναγέννηση του Ελληνισμού.

Την κίνησή μας πλαισιώνουν Ελληνίδες και Έλληνες εγνωσμένου κύρους και αναγνωρισμένης αξίας. Πρώτος αντικειμενικός σκοπός να υπάρχει στην επόμενη βουλή μία αληθινή εθνική αντιπολίτευση. Μία ισχυρή και σοβαρή φωνή ενάντια στα εθνομηδενιστικά σχέδια ολόκληρου του πολιτικού συστήματος», αναφέρει ο υπόδικος πρώην βουλευτής της εγκληματικής Χρυσής Αυγής.

Λάθος

Σημειώνεται ότι μετά τις εκλογές του περσινού Ιουλίου η Χρυσή Αυγή εμφάνισε σημάδια αποσύνθεσης καθώς έμεινε εκτός βουλής.

Μάλιστα προ ημερών και ενώ είχε φουντώσει η φημολογία πως ο Ηλίας Κασιδιάρης –του οποίου οι σχέσεις με το Μιχαλολιάκο τον τελευταίο καιρό ήταν άκρως ανταγωνιστικές- θα ιδρύσει δικό του κόμμα, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος με ανάρτησή του στο twitter είχε επαναφέρει μια παλιότερη ανάρτηση χαρακτηρίζοντας «λάθος» τις επιλογές του να έχει στις τάξεις των στενών του συνεργατών τα στελέχη που αποσκιρτούν από την εγκληματική νεοναζιστική οργάνωση της οποίας ηγείται.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.