Υπερψηφίστηκε η σύμβαση για το Ελληνικό- Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή

Με ευρεία πλειοψηφία κυρώθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η σύμβαση για το Ελληνικό. Tην σύμβαση υπερψήφισαν  ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Ανεξάρτητοι Έλληνες και Ένωση Κεντρώων. Την καταψήφισαν η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ.

Με το σύνθημα «Τίποτε δεν τελείωσε» πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα έξω από τη Βουλή από φορείς και συλλογικότητες ενάντια στο ξεπούλημα του Ελληνικού. Κάλεσμα για συγκέντρωση απεύθυναν η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού , η Συνέλευση Δράσεων για το Ελληνικό ,η  «ΔιEEξοδος – Πρωτοβουλία Αγώνα για την αποδέσμευση από την ΕΕ,η Λαϊκή Ενότητα κ.α.

Την αντίθεσή τους στη κύρωση από την Ελληνική Βουλή της πώλησης του Ελληνικού, εξέφρασαν οι αντιπεριφερειάρχες Πειραιά, Δυτικού Τομέα και Ψηφιακής Πολιτικής κ.κ. Γαβρίλης, Τζόκας και Αθανασιάδης.

Η κύρωση της σύμβασης ήταν ένα από τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ. Το νομοσχέδιο με τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα αναμένεται να κατατεθεί την Πέμπτη.

ΟΙ εισηγητές των κομμάτων

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ουρσουζίδης, υπεραμύνθηκε της σύμβασης. «Με την τροποποιητική σύμβαση, πέρα από τα οικονομικά οφέλη υπάρχει σεβασμός στο περιβάλλον, ανοιχτοί και προσβάσιμοι χώροι. Μιλάμε για ένα Μητροπολοτικό πάρκο 2.000 στρεμμάτων, το μεγαλύτερο στον κόσμο, που θα είναι προσβάσιμο στο κοινό χωρίς περιορισμούς» υπογράμμισε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ.

Με την φράση «είμαστε περήφανοι που σώσαμε ό,τι μπορούσαμε να σώσουμε», ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, υπεραμύνθηκε έναντι της κριτικής που άσκησε η αντιπολίτευση για την σύμβαση για το Ελληνικό. Όπως είπε, το πρόβλημα δεν είναι «αν βελτιώσαμε την σύμβαση γιατί αυτό το παραδέχθηκαν όλοι». Το πρόβλημα είναι ότι «η σύμβαση που παραλάβαμε ήταν καταστρεπτική», προσθέτοντας πως πλέον έγινε γνωστό πως δεν υπήρχε καν «μάστερ πλαν».

Από την πλευρά του, ο εισηγητής της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για θράσος. «Τέτοιοι Φαρισαίοι και υποκριτές είστε. Η πρώτη φορά Αριστερά στην εξουσία έρχεται και πανηγυρίζει που δίνει τα αεροδρόμια στους Γερμανούς. Όταν το έκανε ο Α. Σαμαράς ήταν προδότης, ενώ ο Α. Τσίπρας είναι πατριώτης» τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Πρόκειται για μεγάλο έργο, έναν εθνικό στόχο για τη χώρα, στα όρια των Ολυμπιακών Αγώνων», υπογράμμισε ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Παράλληλα, επιτέθηκε τόσο στο ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη ΝΔ κατηγορώντας τους ότι στο παρελθόν πολέμησαν και δεν στήριξαν την τόσο σημαντική αυτή επένδυση.

«Το Ποτάμι θα ψηφίσει την εν λόγω σύμβαση, γιατί η πραγματοποίηση τέτοιων μεγάλων επενδύσεων, υψηλής προστιθέμενης αξίας για την ελληνική οικονομία, αποτελεί μονόδρομο για την έξοδο από την κρίση», τόνισε ο ειδικός αγορητής από το Ποτάμι, Σπύρος Δανέλλης.

Ο εισηγητής των ΑΝ.ΕΛΛ. Δημήτρης Καμένος, έκανε λόγο «για μια εθνική επένδυση, τη μεγαλύτερη στην Ευρώπη», όπως είπε, η οποία πρέπει να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό.

«Είναι μια συμφωνία για την οποία δεν μπορέσαμε να αλλάξουμε τίποτα. Μια επένδυση οι λεπτομέρειες της οποίας δεν είναι γνωστές όσο θα έπρεπε. Λίγα πράγματα κατάφερε να αλλάξει η κυβέρνηση», υποστήριξε ο εισηγητής της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης.

Κατά της συμφωνίας τάχθηκε η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, κάνοντας λόγο για ένα ακόμα «ξεπούλημα υπέρ των μονοπωλίων και σε βάρος του ελληνικού λαού».

Επίθεση κατά της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, σε πολλά μέτωπα (Ελληνικό, προαπαιτούμενα, προσφυγικό, τηλεοπτικές άδειες) εξαπέλυσε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι «έρχεται το νέο αντιλαϊκό πακέτο στη Βουλή για να πάει και αυτό κατεπειγόντως, να σφάξει λαϊκά δικαιώματα… Και οι εξελίξεις που προωθούνται στο Ελληνικό δεν είναι τυχαίες, ούτε είναι απόρροια κατά την άποψή μας μιας «ιδεοληψίας» του ενός ή του άλλου κυβερνητικού στελέχους… Η προώθηση αυτού του σχεδιασμού, ισοδυναμεί με κλιμάκωση της επίθεσης στα λαϊκά δικαιώματα».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ- ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ  ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

Το έγκλημα του ξεπουλήματος του Ελληνικού ολοκληρώνεται. Η κυβέρνηση προχωρά βιαστικά στην κύρωση της σχετικής συμφωνίας ΤΑΙΠΕΔ – LAMDA DEVELOPMENT. Καταθέτει σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή.

Με τις γνωστές διαδικασίες «ψεκάστε – σκουπίστε – τελειώσατε» παραδίδει τον τελευταίο, μεγάλο, δημόσιας ιδιοκτησίας, ελεύθερο χώρο του λεκανοπεδίου στους κερδοσκόπους, ενώ εκκρεμεί η εισαγγελική έρευνα για διαφθορά, η συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου και μια σειρά προϋποθέσεις που η σύμβαση περιλαμβάνει. Επισπεύδει τις διαδικασίες επιδιώκοντας να δημιουργήσει τετελεσμένα και να ασκήσει πρόσθετες πιέσεις στους δικαστικούς που εξετάζουν την υπόθεση. Αν την μπλοκάρουν, για νομικούς λόγους, τότε η χώρα θα πρέπει να πληρώσει αποζημιώσεις στο Λάτση.

Παραδίδει ένα χώρο που μπορεί να βελτιώσει τη ζωή στο λεκανοπέδιο. Παραδίδει ένα ακόμη χώρο που με αγώνες των πολιτών σώθηκε μέχρι σήμερα από την τσιμεντοποίηση. Αυτοί οι αγώνες αποτέλεσαν στοιχείο της συγκρότησης και της ταυτότητας του ΣΥΡΙΖΑ και χρησιμοποιήθηκαν συστηματικά από το σημερινό πρωθυπουργό στην πορεία του προς την εξουσία.

Επαναλαμβάνεται η τραγωδία του Πειραιά, της Χαλκιδικής, των περιφερειακών αεροδρομίων, της Ελλάδας που ξεπουλιέται. Άνθρωποι που κάποτε, μαζί μας, υπερασπίστηκαν δημόσια αγαθά και δικαιώματα βάζουν ξεδιάντροπα την τελική υπογραφή.

Βεβαίως όπως «ο βρεγμένος τη βροχή δεν την φοβάται» έτσι και μια κυβέρνηση που ρίχνει συνεχώς στο πηγάδι ενός χρέους που δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί, μισθούς, συντάξεις και ζωές πολιτών δεν στενοχωριέται να υπογράφει και το ξεπούλημα του Ελληνικού.

Είμαστε μπροστά σ’ ένα έγκλημα πολιτικό, περιβαλλοντικό, οικονομικό, εθνικό και οι υπεύθυνοι έχουν σοβαρές ευθύνες όχι μόνον πολιτικές αλλά και ποινικές. Να είναι σίγουροι ότι τα εγκλήματα πληρώνονται, αργά ή γρήγορα.

Η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού καλεί, σε μέρα και ώρα που θα ανακοινώσει μόλις κατατεθεί το νομοσχέδιο, σε συγκέντρωση έξω από τη Βουλή.

Η ιστορία του Ελληνικού δεν τελειώνει εδώ!!

 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.