Τσιόδρας: 7 νέα κρούσματα-Πρώτη φορά κανένας νέος θάνατος από κορονοϊό

Αναλυτικά η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου του υπουργείου Υγείας για τις εξελίξεις που αφορούν τον κορονοϊό. Οι ανακοινώσεις με την τελευταία ενημέρωση από Τσιόδρα – Χαρδαλιά.

Σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα έχουν καταγραφεί 2.585.000 κρούσματα παγκοσμίως, ενώ 705.000 ανάρρωσαν.

Για την Ελλάδα, συνολικά 2.408 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα (το 56% αφορά άνδρες), όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας στην επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας,, εκ των οποίων 7 είναι νέα. Από τα κρούσματα, 573 σχετίζονται με ταξιδιώτες και 1.124 με ήδη γνωστό κρούσμα.

Επιπλέον ανακοίνωσε πως δεν υπάρχει κανένας νέος θάνατος στη χώρα μας, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων από τον κορωνοϊό να παραμένει στα 121.

Ο μέσος όρος ηλικίας όσων έχασαν τη ζωή τους είναι τα 74 έτη, από αυτούς οι 32 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άντρες. Το 91% από αυτούς είχαν υποκείμενο νόσημα ή ήταν άνω των 70 ετών.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αναφοράς, 55 είναι διασωληνωμένοι, από τους οποίους οι περισσότεροι είναι άνδρες και οι 15 (27,3%) γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 67 έτη. Το 86% από αυτούς είχαν υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι. 51 ασθενείς βγήκαν από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Συνολικά έχουν διενεργηθεί 56.944 εξετάσεις δειγμάτων για τον κορωνοϊό.

Ο ιός προσβάλλει πολλά όργανα ταυτόχρονα, σύμφωνα με μελέτη του Χάρβαρντ: βρέθηκε ότι προσβάλει καρδιά, έντερο και άλλα όργανα και αυτή η μελέτη θα μας δείξει γιατί είναι πολυοργανικός αυτός ο ιός, σημείωσε ο κ. Τσιόδρας.

Τα μέτρα έδρασαν και ατομικά αλλά και συνολικά στο να μειωθεί 80% η διασπορά της επιδημίας, σημείωσε ο ίδιος. Πρόσθεσε ότι θα γίνει παρακολούθηση ιογενών αλλαγών του ιού από εδώ και πέρα, ειδικά όταν βγει το εμβόλιο

Για τα σχολεία

Σχετικά με τα σχολεία δεν θα παρθεί κάποια απόφαση σήμερα, όπως είπε ο κ. Τσιόδρας. Θα γίνει με ειδικό τρόπο με βάση την πορεία της επιδημίας ώστε να προστατεύεται η υγεία όλων, ανακοίνωσε ο ίδιος.

Σημείωσε δε, ότι τα παιδιά κινδυνεύουν λιγότερα και ειδικά τα μικρά παιδιά, όπως φαίνεται από μελέτες διεθνώς δεν υπάρχει διασπορά σε αυτές τις ηλικίες. Ρόλο για το άνοιγμα των σχολείων θα παίξει το αν τα παιδιά έχουν γονείς ή συγγενείς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες – είναι πολλοί οι παράγοντες για το επιστροφή των παιδιών.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.