Τσιόδρας: Στους 28 οι νεκροί – 74 νέα κρούσματα, 65 διασωληνωμένοι

Μακραίνει ο κατάλογος των κρουσμάτων και των θυμάτων από κορονοϊό στην Ελλάδα. Μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους 28 άνθρωποι (23 άνδρες και 5 γυναίκες).

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής, 74 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας είναι 966.

Από το σύνολο των κρουσμάτων που νοσηλεύονται, 66 συμπολίτες μας νοσηλεύονται σε ΜΕΘ και 65 είναι διασωληνωμένοι. Οι περισσότεροι εξ αυτών ήτοι το 86% είναι άνδρες. Επίσης οι περισσότεροι από αυτούς έχουν υποκείμενα νοσήματα.

Από τα άτομα που έχασαν τη ζωή τους, κάποιοι κατέληξαν από επιπλοκές. Επίσης η μέση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 73 έτη.

Σε αυτή τη λίστα περιλαμβάνονται κατ’ εξοχήν άνδρες, ήτοι 23 άνδρες και 5 γυναίκες, και όλοι είχαν κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ήταν ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών.

Επίσης μέχρι σήμερα 52 συμπολίτες μας έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο, ενώ από την αρχή της επιδημίας έχουν διενεργηθεί 13.477 μοριακοί έλεγχοι για κρούσματα.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στο θετικό γεγονός ότι αποσωληνώθηκαν 4 άτομα, τα οποία ήταν ηλικίας από 52 έως 67 ετών και οι 2 είχαν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Σε αυτούς είχε χορηγηθεί κατάλληλη αντιική θεραπεία και ελπίζουμε και άλλοι ασθενείς να αποσωληνωθούν τις επόμενες μέρες.

Επίσης τόνισε ότι αυτή τη στιγμή ελέγχονται φάρμακα και προτείνεται και η χρήση τους στους ασθενείς. Τα κύρια φάρμακα που χορηγούνται είναι ρεμδεσιβίρη (φάρμακο για τον έμπολα) όποτε είναι διαθέσιμο και η χλωροκίνη η οποία υπάρχει σε μεγάλες ποσότητες στην Ελλάδα. Ακολουθούν τα υπόλοιπα φάρμακα ενώ θα χρησιμοποιηθούν και φάρμακα που έχουν καρδιοπροστατευτικό μηχανισμό, καθώς ο ιός φαίνεται να προσβάλλει και την καρδιά χωρίς να ξέρουμε ακόμη το λόγο.

Εξαιρετικά σημαντικές χαρακτήρισε τις επόμενες εβδομάδες ο κ. Τσιόδρας, ενώ χαρακτήρισε «ελεγχόμενη» την τροχιά του ιού στη χώρα μας. Επιπλέον τόνισε ότι κανείς δεν έχει ανοσία από τη νόσο και θα αποκτάται σιγά. Ακόμη συμπλήρωσε ότι τα μοριακά τεστ είναι τα πιο αξιόπιστα.

Στη συνέχεια ο κ. Τσιόδρας είπε ότι υπάρχουν εφιαλτικά σενάρια που κάνουν λόγο ακόμα και για 40 εκ. θανάτους παγκοσμίως.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.