Τσιόδρας για άνοιγμα σχολείων: Δεν υπάρχει κίνηση χωρίς ρίσκο

«Υπάρχει πράγματι μία αβεβαιότητα […] Δεν υπάρχει κίνηση χωρίς ρίσκο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, σε ερώτηση σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων και τις νέες μελέτες που δημοσιεύονται και οι οποίες υπήρξαν η αιτία η Γερμανία να αποφασίσει τελικά την αναστολή του ανοίγματος των σχολείων.  

Κατά την καθημερινή ενημέρωση, ο Σωτήρης Τσιόδρας επανέλαβε πως σύμφωνα με τις έρευνες τα παιδιά κινδυνεύουν λιγότερο να νοσήσουν, ωστόσο απαιτείται προσοχή και επιφυλακτικότητα, στη δεύτερη φάση της πανδημίας και στην σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, καθώς δεν υπάρχει κίνηση χωρίς ρίσκο. Σχετικά με την απόφαση της Γερμανίας είπε πως «υπάρχει αβεβαιότητα, ωστόσο δεν πρέπει να συγκρίνουμε την Ελλάδα με άλλες χώρες, όπως η Γερμανία για παράδειγμα, η οποία έχει προηγμένο σύστημα υγείας και δεν έχει καθολική κάλυψη στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας». 

Συγκεκριμένα όταν ρωτήθηκε αν η απόφασή για άνοιγμα των σχολείων «είναι ένα τεράστιο ρίσκο στο οποίο κρίνατε ότι πρέπει να συμμετάσχουν και τα παιδιά;» ο καθηγητής, απάντησε μεταξύ άλλων: «Υπάρχει πράγματι μία αβεβαιότητα, ωστόσο πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, όταν κάνουμε συγκρίσεις με άλλες χώρες. Η νόσος είναι εξαιρετικά ήπια για τα παιδιά, τα παιδιά κινδυνεύουν λιγότερο στο να μεταδώσουν τον ιό, αλλά και να νοσήσουν, αλλά θέλει προσοχή και επιφυλακτικότητα, όμως πρέπει να κρατάμε μία μετριοπαθή στάση σε αντίστοιχες έρευνες. Η Γερμανία έχει προηγμένο σύστημα υγείας, πάρα πολλά διαγνωστικά τεστ και δεν έχει καθολική κάλυψη στις ΜΕΘ όπως η Ελλάδα». 

«Χωρίς να θέλουμε να φανούμε εγωιστές, καταφέραμε σχεδόν το ακατόρθωτο, να μειώσουμε δηλαδή την καμπύλη της επιδημίας», τόνισε, σημειώνοντας, ότι «με αδιάσειστα επιστημονικά στοιχεία και με τον μοριακό έλεγχο που θα έχουμε σε λίγο καιρό, θα έχουμε ακόμη καλύτερα δεδομένα». Ο καθηγητής επανέλαβε ότι δεν υπάρχει κίνηση χωρίς ρίσκο, καλό είναι να συνεχίσουμε να αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις, ενώ και στην επόμενη περίοδο, θα παρακολουθούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.