Τσιόδρας για άνοιγμα δημοτικών σχολείων: «Περισσότερα τα οφέλη από τους κινδύνους»

Υπέρ του ανοίγματος των δημοτικών σχολείων τάχθηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Αν και αναγνώρισε πως δεν υπάρχει «απόλυτη εγγύηση» ότι η επιστροφή των παιδιών θα είναι ασφαλής, δήλωσε ξεκάθαρα ότι τα οφέλη είναι μεγαλύτερα από τους κινδύνους. «Το άνοιγμα παραμένει σύνθετο δίλημμα. Η δεδομένη στιγμή, ωστόσο, μοιάζει η καταλληλότερη για να επιστρέψουν τα παιδιά στα δημοτικά με κανόνες υγιεινής και ασφάλειας. Τα παιδιά ήδη παίζουν μαζί στις γειτονιές», ανέφερε ο κ. Τσιόδρας.

Όπως είπε «υπήρξε επιδημιολογικό όφελος από τη διακοπή λειτουργίας των σχολείων, προσθέτοντας ότι πλέον σε πολλές χώρες του κόσμου έχει ξεκινήσει η επιστροφή των μαθητών. «Είναι πολύ μικρή η πιθανότητα να νοσήσουν σοβαρά τα παιδιά», πρόσθεσε.

Επιχειρηματολογώντας υπέρ του ανοίγματος των σχολείων, ανέφερε συγκεκριμένους λόγους, όπως:

  • Με κλειστά σχολεία υπάρχει ανισότητα στη μάθηση για τα παιδιά που ανήκουν σε φτωχότερες οικογένειες.
  • Υπάρχει κόστος σε χαμένη εκπαιδευτική διαδικασία, σε χαμένη γνώση.
  • Τα σχολεία είναι σημαντικά για την πνευματική αλλά και την ψυχική υγεία των παιδιών. Το σχολείο επιδρά στην κοινωνικοποίηση των παιδιών
  • Υπάρχει οικονομικό κόστος για την οικογένεια, όταν τα σχολεία είναι κλειστά.

Στο τέλος της ενημέρωσης του είπε πως θα πρέπει να έχουμε συνεχή έλεγχο και διαχείριση της κατάστασης ό,τι και αν αποφασίσει η πολιτεία, ότι και αν εισηγηθεί η επιστημονική επιτροπή, την καλύτερη απόφαση για τα παιδιά θα την πάρει το οικογενειακό περιβάλλον.

«Δεν θέλω να επηρεάσω κάποιον με την προσωπική μου τοποθέτηση – έχουμε πει για την 1η Ιουνίου, αλλά θα δούμε και τα δεδομένα» είπε χαρακτηριστικά για το θέμα της επιστροφής των μαθητών στα δημοτικά σχολεία.

Χαρδαλιάς: Τη Δευτέρα οι αποφάσεις για τα σχολεία

Αναφορικά με τα σχολεία, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε πως η κυβέρνηση θα επανεξετάσει το ζήτημα του ανοίγματος των Δημοτικών τις επόμενες ημέρες. «Από την Δευτέρα 25 Μαΐου ανοίγουν οι χώροι εστίασης και επιτρέπονται τα ταξίδια με πλοία από και προς τα νησιά με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Την Δευτέρα επίσης αναμένεται να παρθούν οι αποφάσεις για τα σχολεία», σημείωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.