Τσακαλώτος: Το Brexit δημιουργεί αβεβαιότητες και θα κάνει ζημιά στην ελληνική οικονομία

«Το BREXIT δημιουργεί ασάφειες και αβεβαιότητες για την Ευρωπαϊκή οικονομία οι οποίες απειλούν το αφήγημα της ανακεφαλαιοποίησης και της επόμενης ημέρας και θα κάνουν ζημιά στην ελληνική οικονομία», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Ο υπουργός Οικονομικών δεν έκρυψε την ανησυχία του για τις επιπτώσεις του Brexit στην ευρωπαϊκή οικονομία και έσπευσε να επισημάνει ότι θα πρέπει προσεκτικά να εξεταστούν και οι επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία.

Τόνισε όμως ότι δεν τίθεται θέμα Grexit, αλλά ξεκάθαρο θέμα αμφισβήτησης των ευρωπαϊκών θεσμών και αναφέρθηκε στο αίτημα της Αθήνα για λιγότερη επιτήρηση και μεγαλύτερη ελευθερία για να συνεχίσει το παράλληλο πρόγραμμα.

. Ο κ. Τσακαλώτος υπογράμμισε επίσης ότι το Brexit ναι μεν δημιουργεί αβεβαιότητες για την ευρωπαϊκή οικονομία, αλλά ταυτόχρονα δημιουργεί και τη δυνατότητα να ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση για τις φυγόκεντρες δυνάμεις.

 Υπογράμμισε επίσης, την  ανάγκη στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ να υπάρξουν θεματικές ώστε να ξεκαθαρίσει πως εννοεί η κυβέρνηση την ανάπτυξη. Άλλωστε οι «53» του ΣΥΡΙΖΑ στους οποίους είναι επικεφαλής ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξαν στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ πως το Μνημόνιο δεν είναι ούτε το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ούτε ιδιοκτησία της Αριστεράς .  Αντιθέτως το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ανταγωνιστικό προς τις μνημονιακές δεσμεύσεις και στη βάση αυτή ενόψει της δεύτερης αξιολόγησης ζητούν από την κυβέρνηση να έρθει, εάν χρειαστεί, σε ρήξη με την ευρωπαϊκή ελίτ για τα εργασιακά δικαιώματα, τον συνδικαλιστικό νόμο και τις συλλογικές συμβάσεις.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.