Τσίπρας στα Προπύλαια, σε χιλιάδες κόσμου: H ελπίδα έγραψε ιστορία!

Νίκη της Ελλάδας του μόχθου και της εργασίας, της γνώσης, της δημιουργίας και του πολιτισμού χαρακτήρισε ο Αλ. Τσίπρας την μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. «Σήμερα ηττήθηκε η Ελλάδα των ελίτ, των ολιγαρχιών της αντιδημοκρατικής εκτροπής, της υφαρπαγής και της συγκάλυψης» τόνισε μιλώντας στο πλήθος που συγκεντρώθηκε από νωρίς στα Προπύλαια.

«Η ετυμηγορία του ελληνικού λαού κλείνει με τρόπο αδιαμφισβήτητο το φαύλο κύκλο της λιτότητας. Η δική σας ετυμηγορία ακυρώνει με τρόπο αδιαμφισβήτητο τα μνημόνια της λιτότητας και της καταστροφής» τόνισε, ξεκαθαρίζοντας ότι η λαϊκή ετυμηγορία «καθιστά την τρόικα παρελθόν για το κοινό ευρωπαϊκό μας πλαίσιο».

Επεσήμανε, δε, ότι ο ελληνικός λαός δε δίνει λευκή επιταγή, αλλά εντολή εθνικής αναγέννησης και αποκατάστασης της κοινωνικής συνοχής στην πατρίδα μας, για να προσθέσει «Θα αξιοποιήσουμε την εμπιστοσύνη και θα σχηματίσουμε κυβέρνηση όλων των ελληνίδων και των ελλήνων.

Με τη φράση «η ελπίδα έγραψε ιστορία», ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι η Ελλάδα γυρίζει σελίδα, αφήνοντας πίσω της τη λιτότητα της καταστροφής, το φόβο και τον αυταρχισμό, αφήνει πίσω της μια πενταετία ταπείνωσης και οδύνης και προχωράει με αισιοδοξία, ελπίδα, αξιοπρέπεια, με βήματα σταθερά.

«Εσείς και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο λαός μας, είμαστε χαρακτηριστικό δείγμα της Ευρώπης που αλλάζει» είπε απευθυνόμενος στους χιλιάδες που πανηγύριζαν.

«Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι», υπογράμμισε και δεσμεύθηκε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα εμπιστευθεί κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα ξεχωριστά, ανεξάρτητα από το τι ψήφισε.

Έκανε λόγο για «βήμα στην ιστορία» από την Ελλάδα, για να ανταμώσει μαζί με τους λαούς της Ευρώπης.

«Η νίκη μας είναι και νίκη όλων των λαών της Ευρώπης ενάντια στη λιτότητα που καταστρέφει το κοινό μας μέλλον» είπε, προαναγγέλοντας ότι η νέα κυβέρνηση θα διαπραγματευθεί μια δίκαη, αμοιβαία, επωφελή και βιώσιμη λύση για να βγει η Ελλάδα από τον φαύλο κύκλο της υπερχρέωσης και να επιστρέψει η Ευρώπη στις ιδρυτικές της αξίες, τη Δημοκρατία και την Αλληλεγγύη.

Μάλιστα, δεσμεύθηκε ότι σ’ αυτόν τον ειλικρινή διάλογο, την ουσιαστική διαπραγμάτευση, η Ελλάδα θα προσέλθει με τις δικές της προτάσεις, το δικό της σχέδιο μεταρρυθμίσεων, το τετραετές σχέδιο δημοσιονομικής πολιτικής χωρίς νέα ελλείμματα αλλά και χωρίς εξωπραγματικά ανέφικτα πλεονάσματα.

«Η νέα ελληνική κυβέρνηση θα διαψεύσει όλες τις Κασσάνδρες μέσα και έξω από τη χώρα. Ούτε αμοιβαία καταστροφική ρήξη θα υπάρξει, ούτε όμως συνέχιση της υποταγής θα γίνει ανεκτή» ξεκαθάρισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Έθεσε ως άμεση προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης την αντιμετώπιση των μεγάλων πληγών της κρίσης, την αποκατάσταση της εθνικής κυριαρχίας, την απόδοση δικαιοσύνης, τη ρήξη με το καθεστώς της διαπλοκής και της διαφθοράς.

«Ξανακερδίζουμε την ελπίδα, την αισιοδοξία, την χαμόγελο, τη χαμένη αξιοπρέπεια του λαού μας» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έκανε λόγο για τον «καταπληκτικό αγώνα» που δόθηκε, «με πάθος, αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία».

«Πήρατε τη χώρα στα χέρια σας… νικήσατε το φόβο»είπε, χαρίζοντας τη νίκη στους νέους που αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό.

http://www.avgi.gr/

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.