Τσίπρας: Σήμερα γιορτάζουμε τη νίκη της δημοκρατίας, αύριο συνεχίζουμε για μια συμφωνία – Σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών αύριο το πρωί.

Το σημερινό δημοψήφισμα δεν έχει νικητές και ηττημένους. Αποτελεί μια μεγάλη νίκη από μόνο του», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του το βράδυ της Κυριακής ενώ προανήγγειλε πως θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να ζητήσει αύριο το πρωί τη Σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών.

«Aκόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες η δημοκρατία δεν εκβιάζεται και αποτελεί κυρίαρχη αξία και επιλογή διεξόδου», επεσήμανε και πρόσθεσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον καθένα και τη καθεμιά από εσάς ξεχωριστά. Ανεξάρτητα από το τι επιλέξατε, από σήμερα το βράδυ είμαστε όλοι ένα».

«Ξέρω ότι η εντολή που μου δίνετε δεν είναι εντολή ρήξης με την Ευρώπη αλλά εντολή ενίσχυσης της διαπραγματευτικής μας δύναμης», επεσήμανε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως «γνωρίζουμε πως εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν, υπάρχουν όμως δίκαιες λύσεις, υπάρχουν βιώσιμες λύσεις. Αρκεί να το επιδιώκουν και οι 2 πλευρές».

«Mε την ιστορική και γενναία επιλογή του ο ελληνικός λαός απάντησε στο σωστό ερώτημα και ταυτόχρονα άλλαξε και το ερώτημα του διαλόγου στην Ευρώπη. Ο Ελληνικός λαός σήμερα έδωσε απάντηση στο ερώτημα: Ποια Ευρώπη θέλουμε. Και απάντησε: Θέλουμε την Ευρώπη της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας», επεσήμανε.

«Άμεση προτεραιότητά μας η τάχιστη αποκατάσταση της λειτουργίας του τραπεζικού μας συστήματος και της οικονομικής σταθερότητας», ανέφερε για την επόμενη ημέρα και πρόσθεσε πως αυτή τη φορά στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης θα βρίσκεται το θέμα του χρέους,πόσο μάλιστα όταν το ίδιο το ΔΝΤ στην έκθεσή του το παραδέχεται

«Τούτη την ώρα, ο τόπος χρειάζεται περισσότερο από ποτέ ενότητα και συνοχή, ομοψυχία και ειλικρινή συνεννόηση για ξεπεράσουμε τις δυσκολίες», υπογράμμισε.

«Σήμερα γιορτάζουμε τη νίκη της δημοκρατίας. Από αύριο όλοι μαζί συνεχίζουμε και ολοκληρώνουμε την Εθνική προσπάθεια για μια συμφωνία διεξόδου. Με ισχυρό σύμμαχο την πίστη του λαού μας στις δυνάμεις του. Με ισχυρό σύμμαχο τη δημοκρατία και το δίκιο, που είναι με το μέρος μας», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.