Τσίπρας: Μια νέα αρχή με στόχο τη νίκη απέναντι στη Δεξιά του κ. Μητσοτάκη

Σε καθεστώς προεκλογικής περιόδου έθεσε τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ ο Αλέξης Τσίπρας στην προγραμματική διάσκεψη του κόμματος που ολοκληρώνεται την Κυριακή και  κεντρικό στόχο «να νικήσουμε τη κυβέρνηση της Δεξιάς του κου Μητσοτάκη».

«Σήμερα που ξανανταμώνουμε, έχω την αίσθηση πως είναι σα να κάνουμε μια νέα αρχή», είπε ανοίγοντας με την ομιλία του στο Κατράκειο Θέατρο της Νίκαιας.«Μια νέα αρχή για το κόμμα μας, απαρχή μιας νέας πορείας προς στο λαό, απαρχή μιας νέας, δύσκολης αλλά ωραίας μάχης με έναν και μοναδικό στόχο: Να νικήσουμε τη κυβέρνηση της Δεξιάς του κου Μητσοτάκη. Να νικήσουμε στους δρόμους, στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς, παντού μέσα στη κοινωνία τη πιο ακραία αντιλαϊκή και σκληρά συντηρητική κυβερνητική πολιτική» δήλωσε.

Βάσισε ολόκληρη την ομιλία του στον όρο Δικαιοσύνη. «Μπορούμε με σημαία τη δικαιοσύνη και στήριγμα την κοινωνική πλειοψηφία να νικήσουμε» είπε χαρακτηριστικά. Σημείωσε ότι με όπλο το πρόγραμμα του ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται να κερδίσει την επόμενη εκλογική αναμέτρηση όποτε και αν γίνει, προκειμένου να επιστρέψει η δικαιοσύνη στην εργασία, την οικονομία και την κοινωνία.

H προγραμματική συνδιάσκεψη πρέπει να είναι μια «νέα αρχή για το κόμμα μας, η απαρχή μιας νέας πορείας προς στο λαό, η απαρχή μιας μάχης με μοναδικό στόχο που σας καλώ να συνομολογήσουμε σήμερα: να νικήσουμε την κυβέρνηση της Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη», «την πιο ακραία αντιλαϊκή και σκληρά συντηρητική κυβερνητική πολιτική», παντού μέσα στην κοινωνία και στην κάλπη των εκλογών, όπως είπε, «όποτε κι αν αυτές στηθούν και δεν θα αργήσει η ώρα». Αυτό «για να επιστρέψει η πατρίδα μας στο δρόμο της δικαιοσύνης», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, προσθέτοντας ότι τα όπλα για να γίνει αυτό είναι «το πρόγραμμα μας».

Με βάση αυτό τον πολιτικό στόχο ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τα στελέχη και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να αντιστοιχηθούν με αυτές τις ανάγκες. Ζητώντας αξιοποίηση των προγραμματικών επεξεργασιών του κόμματος στην κοινωνία όχι στους μικρόκοσμους των μέσων ενημέρωσης η της εσωκομματικής εσωστρέφειας. Τόνισε την ανάγκη εσωκομματικής δημοκρατίας που όμως θα καταλήξει σε ενότητα στην θέληση και την δράση. Έτσι ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να στρέφεται εναντίον του αντιπάλου και όχι του εαυτού του. Παράλληλα μίλησε για ένα κόμμα με χαρακτηριστικά σύγχρονα, νεανικά μακριά από την φοβικότητα και τις αγκυλώσεις. Αναφέρθηκε μάλιστα στις απαρχές της πολιτικής πορείας του ΣΥΡΙΖΑ που τον οδήγησαν στην ανάληψη της εξουσίας σημειώνοντας πως «τον ανέδειξε η ανάγκη ενός λαού να ζήσει με αξιοπρέπεια. Και αυτή η ανάγκη δεν σβήνει».

Τέλος αναφέρθηκε στις προγραμματικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ με ιδιαίτερη αναφορά στις θέσεις για την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, την εφαρμογή του 35ωρου και την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων. Επίσης στις δεσμεύσεις για πράσινη ανάπτυξη αλλά και στις απαιτούμενες αλλαγές στο χρηματοπιστωτικό σύστημα ώστε το δημόσιο «να ασκήσει τα δικαιώματά του στη διοίκηση, για μια πιο ορθολογική πολιτική στη χρηματοδότηση της οικονομίας και τη διαχείριση των κόκκινων δανείων».

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.