Τσίπρας: «Μας λείπει το Κοινωνικό Φόρουμ»

«Το Κοινωνικό Φόρουμ μας λείπει». Με αυτή την φράση ξεκίνησε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας το κλείσιμο της συνάντησης με  εκπροσώπους σωματείων εργαζομένων, συλλογικοτήτων, κινημάτων και άλλων κοινωνικών φορέων υπογραμμίζοντας έτσι την ανάγκη να οργανώσει η κοινωνία την αντίσταση της απέναντι στη ραγδαία λαίλαπα των μέτρων καθώς και να συγκροτήσει αλληλεγγύη προς τις ομάδες του πληθυσμού που τη χρειάζονται.

Ο Αλέξης Τσίπρας σε μια πολύωρη διαδικασία στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου άκουσε τους μετέχοντες της συνάντησης να απαριθμούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όχι μόνο στην καθημερινότητα τους αλλά και στους κοινωνικούς τους χώρους, προβλήματα συγκρότησης των αντιστάσεων καθώς και την ανάγκη να δημιουργηθούν δομές που θα προσφέρουν το ελάχιστο στους συνανθρώπους που έρχονται αντιμέτωποι με το πρόβλημα της επιβίωσης.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δήλωσε πως χρειάζεται συνδυασμός πολιτικού και κοινωνικού αγώνα και πως οι ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος δεν αντιστοιχούν στην αγωνιστικότητα που έχει δείξει η βάση του και στις ανάγκες της εποχής.

Κλείνοντας, υπογράμμισε την ανάγκη εναντίωσης στην μισαλλοδοξία και τον ρατσισμό λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μπορεί η κρίση να μας έκανε φτωχούς, αλλά μισαλλόδοξοι και φασίστες δεν θα γίνουμε».

Κατά την επίσκεψη του το πρωί του Σαββάτου στον χώρο της ΔΕΘ δήλωσε πως «Ο κόσμος του εμπορίου, της παραγωγής, της ευρεσιτεχνίας, της ανάπτυξης, ασφυκτιά και δεν αντέχει άλλο να υφίσταται τις συνέπειες μιας κρίσης και μιας παράλογης δημοσιονομικής πολιτικής. Αποτελεί εθνική επιταγή να μπει ένα φρένο σε αυτή την ολισθηρή πορεία για την οικονομία, για τον τόπο και για τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρα μας.»

http://www.alterthess.gr

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.