Τραυματισμός 4 φοιτητών από επίθεση των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια κινητοποίησης στη Σύνοδο των Πρυτάνεων

Nέο περιστατικό αστυνομικής καταστολής ενάντια σε φοιτητές, που πραγματοποίησαν κινητοποίηση  στο Καβούρι με αφορμή τη σύνοδο των Πρυτάνεων σε ξενοδοχείο της περιοχής παρουσία της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως.

 «Καμία σκέψη για κατάθεση νομοσχεδίου, καμία διαγραφή φοιτητή, δημόσια-δωρεάν εκπαίδευση για όλους. Το λόγο για το άσυλο τον έχουμε εμείς. Να μπλοκάρουμε τα σχέδια υπουργείου-πρυτανείων» αναφέρει το πανό του Φοιτητικού Συλλόγου Αθήνας.

Όπως καταγγέλλουν, τη στιγμή που οι φοιτητές πορεύονταν προς το χώρο του ξενοδοχείου όπου γίνεται η Σύνοδος  για να επιδώσουν ψήφισμα, δυνάμεις των ΜΑΤ τους επιτέθηκαν απρόκλητα με χημικά και γκλομπ, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων φοιτητών-μελών της ΚΝΕ, που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Παρά τη βίαιη καταστολή, οι φοιτητές παρέμειναν συγκεντρωμένοι στο χώρο φωνάζοντας συνθήματα. Μετά την αστυνομική επίθεση, αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ κατέβηκε στο χώρο και συνομίλησε με τους φοιτητές, χωρίς όμως να καταδικάσει τη βίαιη καταστολή της κινητοποίησης.

Οι φοιτητές απαιτούν να πάρει θέση η Σύνοδος ενάντια στο νόμο-πλαίσιο της κυβέρνησης για την Ανώτατη Εκπαίδευση, να πάρει απόφαση υπεράσπισης του ασύλου και καταδίκης της καταστολής, μέτρα για τη στήριξη της φοιτητικής μέριμνας, να γίνουν δεκτά όλα τα αιτήματα για μετεγγραφές και να αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση των ΑΕΙ στο ύψος των σύγχρονων αναγκών

ΚΝΕ: Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Ανακοίνωση – καταγγελία για την επίθεση των ΜΑΤ στη διαμαρτυρία Φοιτητικών Συλλόγων στη Σύνοδο των Πρυτάνεων στο Καβούρι, εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ. Στην ανακοίνωση τονίζεται: 

«Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση που εξαπέλυσαν σήμερα δυνάμεις των ΜΑΤ εναντίον φοιτητών, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας Φοιτητικών Συλλόγων στη Σύνοδο των Πρυτάνεων στο Καβούρι, με συνέπεια τον τραυματισμό 4 φοιτητών, μελών της ΚΝΕ, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ εντείνει τον αυταρχισμό θέλοντας να επιβάλει «σιγή νεκροταφείου», προκειμένου να σαρώσει ό,τι δικαίωμα έχει απομείνει στο λαό και τη νεολαία, να περάσει το νομοσχέδιο που διαμορφώνει ένα ακόμα πιο ακριβό εκπαιδευτικό σύστημα για τις λαϊκές οικογένειες. Η αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι – χέρι με την καταστολή. Αυτό επιβεβαιώνεται με όλες τις κυβερνήσεις.

Είναι απολύτως καταδικαστέα η στάση των πρυτάνεων, που αντί να ακούσουν τους φοιτητές και τους Συλλόγους τους, τα προβλήματά τους, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στις σπουδές τους λόγω της υποχρηματοδότησης και των τεράστιων ελλείψεων, τις διεκδικήσεις τους, καλούν αστυνομικές δυνάμεις, στήνουν κλούβες, προχωρούν σε λοκ άουτ σχολών!

Καμία αναμονή! Κανένας φόβος! Ο αγώνας των φοιτητών μπορεί να δυναμώσει ακόμα περισσότερο με τη συμμετοχή ακόμα περισσότερων φοιτητών στις μαζικές, συλλογικές διαδικασίες και τις κινητοποιήσεις, στη διεκδίκηση των σύγχρονων δικαιωμάτων τους στη μόρφωση, τη δουλειά, τη ζωή.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!».

Καταγγελία της αστυνομικής επίθεσης από τη νεολαία  του ΜέΡΑ25

Καταγγέλλουμε απερίφραστα την επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων εναντίον φοιτητών, έξω από γνωστό ξενοδοχείο στο Καβούρι, στο οποίο πραγματοποιείται σύνοδος πρυτάνεων. Η νεολαία του ΜέΡΑ25 υπερασπίζεται το δικαίωμα των φοιτητικών συλλόγων να διαμαρτύρονται και να διεκδικούν και απορρίπτουμε το νομοσχέδιο που προωθεί η υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως που βάζει ταφόπλακα στο δημόσιο πανεπιστήμιο.
Απαιτούμε απαντήσεις από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη να μας εξηγήσει πως είναι δυνατόν κρατικές δυνάμεις καταστολής να βρίσκονται έξω από ιδιωτική επιχείρηση και να επιτίθενται σε άοπλους φοιτητές που βρέθηκαν εκεί ζητώντας να συμμετάσχουν στην σύνοδο των πρυτάνεων (στην οποία συζητούνται θέματα που αφορούν αποκλειστικά φοιτητές). Είμαστε στο πλευρό των τεσσάρων τραυματισμένων φοιτητών και δίνουμε ραντεβού ανυπακοής στα αντεκπαιδευτικά μέτρα που επιχειρεί να περάσει η κυβέρνηση.
Νεολαία ΜέΡΑ25

Καταγγελία: Αστυνομικοί τρύπησαν τα λάστιχα ΙΧ φοιτητή

Με τρυπημένα τα λάστιχα βρέθηκε ΙΧ φοιτητή που συμμετείχε στην κινητοποίηση στο Καβούρι Αττικής, έξω από τον χώρο που συνεδρίαζε η Σύνοδος Πρυτάνεων.

Σύμφωνα με καταγγελία που δημοσιεύει στην σελίδα της στο facebook η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, οργάνωση που συμμετέχει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, «με απροκάλυπτο τρόπο, αστυνομικές δυνάμεις σταμάτησαν φοιτητές που είχαν αυτοκίνητα στην περιοχή έξω από τη σύνοδο πρυτάνεων, τους ανάγκασαν να καθίσουν με τα χέρια στα καπό και έκαναν έλεγχο σε αυτούς και στα αυτοκίνητά τους με εκβιαστικό τρόπο! Το όχημα ενός φοιτητή, μέλους της νΚΑ και της ΕΑΑΚ, βρέθηκε με τρυπημένα λάστιχα!»

Η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση «δηλώνει ότι οι επιθέσεις από τα ΜΑΤ, οι τραυματισμοί και η στοχοποίηση αγωνιστών δε θα μείνουν χωρίς απάντηση».

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.