Τραυματίστηκε φοιτητής από κρότου λάμψης στο κεφάλι κατά τη διάρκεια της φοιτητικής πορείας

΄Ενταση και αστυνομική καταστολή  σημειώθηκαν στη δυναμική  φοιτητική πορεία το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν διαδηλωτές συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις με αποτέλεσμα να τραυματισθεί ένας φοιτητής στο κεφάλι από κρότου  λάμψης.

Το περιστατικό έλαβε χώρα έξω από τη Βουλή, στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Αμαλίας, όπου δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν πραγματοποιήσει μπλόκο με κλούβες και έκαναν χρήση χημικών και κρότου-λάμψης, για να εμποδίσουν τους φοιτητές να σπάσουν τον  αστυνομικό κλοιό. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και παρέλαβε τον 19χρονο  φοιτητή που αιμορραγούσε στο κεφάλι.

Σύμφωνα με καταγγελία του ΜέΡΑ25 ο τραυματίας είναι μέλος της νεολαίας του.

ΜέΡΑ25 @mera25_gr
Μέλος της νεολαίας μας που συμμετείχε στη φοιτητική πορεία, τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι από κρότου-λάμψης. Θα ενημερώσουμε με λεπτομέρειες αφού βεβαιωθούμε ότι έχει διαφύγει τον κίνδυνο. #κανονικότητα
Με αρκετές σχολές σε όλη την Ελλάδα να βρίσκονται υπό κατάληψη, οι φοιτητές αντιτίθενται στις προωθούμενες ρυθμίσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων εξίσωση των πτυχίων των ΑΕΙ με αυτά των κολεγίων, κατάργηση του ασύλου καθώς και διαγραφή των φοιτητών στα «ν+2»χρόνια σπουδών.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.