Τραγωδία στον Πόρο: Ελικόπτερο έπεσε στη θάλασσα- Νεκροί ανασύρθηκαν οι τρεις επιβαίνοντες

Πολιτικό ελικόπτερο κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στον Πόρο και το Γαλατά- Στο μοιραίο ελικόπτερο επέβαιναν ένας Έλληνας  χειριστής και δύο Ρώσοι ενώ ανασύρθηκαν και οι τρεις σοροί

Ακόμη μία σορός άνδρα, επιβαίνοντα στο πολιτικό ελικόπτερο, που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Πόρου, ανασύρθηκε από κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών. Πρόκειται για τον Έλληνα χειριστή του ελικοπτέρου.

Δύο σοροί ανδρών, ρωσικής υπηκοότητας, επιβαινόντων του ελικοπτέρου, που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή του διαύλου Πόρου-Γαλατά, εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν νωρίτερα από κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.

Το ελικόπτερο που κατέπεσε στις 15.40 στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στον Πόρο και το Γαλατά, νότια της εισόδου στο λιμάνι του νησιού, είχε απογειωθεί από το Κρανίδι. Σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης έκανε στάση στον Γαλατά για να παραλάβει δύο άτομα με τελικό προορισμό το «Ελευθέριος Βενιζέλος», αλλά όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες χτύπησε σε καλώδια της ΔΕΗ και κατέπεσε στη θάλασσα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο ελικόπτερο επέβαιναν συνολικά δύο Ρώσοι και ένας Έλληνας.

Τι δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας

«Όλα έγιναν ακαριαία μέσα σε δευτερόλεπτα», ανέφερε ένας αυτόπτης μάρτυρας της πτώσης του ελικοπτέρου στην ΕΡΤ. «Εκείνη την ώρα ήμουν σε απόσταση περίπου 700 μέτρα από το ελικόπτερο. Εκείνο έκανε μια περιστροφή γύρω από τον εαυτό του, γύρω στα 50 μέτρα πάνω από το έδαφος. Αμέσως μετά την περιστροφή υπήρξε έκρηξη και έπεσε μέσα στη θάλασσα». Στη συνέχεια επισήμανε πως το σημείο του συμβάντος «βρίσκεται πολύ κοντά στο Λιμάνι και για τον λόγο αυτό έσπευσε άμεσα σε αυτό το Λιμεναρχείο».

Αμέσως μετά την πτώση του ελικοπτέρου σήμανε συναγερμός και στην  περιοχή άμεσα ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό των επιβατών του ελικοπτέρου, ενώ επί τόπου βρίσκεται πλωτό του λιμενικού και πραγματοποιεί έρευνες ιδιώτης δύτης. Στο σημείο του συμβάντος μετέβη και κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών. Επίσης στο σημείο έσπευσαν 6 πλωτά του Λιμενικού, κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών και ιδιωτικά μέσα. Στις έρευνες συμμετείχε  και ένα super puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Χωρίς ρεύμα ο Πόρος

Στο μεταξύ, χωρίς ρεύμα έχει μείνει ο Πόρος, λόγω της σύγκρουσης του ελικοπτέρου με καλώδια της ΔΕΗ.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει υποβάλει αίτημα προς τον ΔΕΔΔΗΕ και τον στρατό, προκειμένου να αποσταλούν άμεσα στον Πόρο γεννήτριες,. Όπως έγινε γνωστό, από την πλευρά του ο ΔΕΔΔΗΕ θα προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να αποκατασταθεί η βλάβη στο νησί σήμερα.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.