Τραγωδία στη Μόρια: Νεκρό μωρό 9 μηνών από αφυδάτωση

Τον θάνατο ενός μωρού, 9 μηνών, στον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας στη Λέσβο, από αφυδάτωση, γνωστοποίησαν το βράδυ του Σαββάτου οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση ο θάνατος του βρέφους έγινε πριν λίγες μέρες και η ομάδα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα επιβεβαίωσε την Παρασκευή τις πληροφορίες για την τραγωδία.

ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ
@MSFgreece
#Ελλάδα: Μωρό 9 μηνών πέθανε στη #Moria από αφυδάτωση. Η ομάδα των MSF επιβεβαίωσε τις πληροφορίες με το νοσοκομείο. Είμαστε συντετριμμένοι από τη νέα αυτή τραγωδία.
«Παιδιά πεθαίνουν στην Ευρώπη λόγω της παραμέλησης της υγειονομικής περίθαλψης & των απαράδεκτων συνθηκών διαβίωσης. Τίποτα δεν έχει βελτιωθεί σχεδόν 4 χρόνια μετά τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. Είναι εξωφρενικό & δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η ψυχική και σωματική υγεία των ανθρώπων που είναι στη #Μόρια, βρίσκεται συνεχώς σε κίνδυνο. Η Ελλάδα και η Ευρωπαική Ένωση πρέπει να δράσουν άμεσα!» αναφέρουν επίσης οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα σε επόμενες αναρτήσεις τους.
Το τραγικό περιστατικό έρχεται να υπενθυμίσει με τον χειρότερο τρόπο τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στον καταυλισμό. Σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις, ο αριθμός προσφύγων και μεταναστών που φιλοξενούνται στη Μόρια αγγίζει τις 14.000, ενώ ο καταυλισμός έχει υποδομές για 3.000.
 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.