Τραγωδία στα Τέμπη: Πένθος και οργή σε όλη τη χώρα. Στους 57 έφτασαν οι νεκροί. Ολοκληρώνονται σήμερα οι έρευνες

Η Ελλάδα θρηνεί και διαδηλώνει για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη , ζητώντας απαντήσεις για τα αίτια της τραγωδίας και απαιτώντας να μην υπάρξει συγκάλυψη των ευθυνών και να μην χαθούν άλλες ανθρώπινες ζωές στο βωμό του κέρδους.

Σε 57 ανέρχονται οι σοροί που έχουν ανασυρθεί από τα συντρίμμια των τρένων , ενώ 48 άτομα παραμένουν για νοσηλεία με τους 6 από αυτούς να βρίσκονται στην εντατική., σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, αστυνόμο β’, Κωνσταντία Δημογλίδου.

Στη συνέχεια, όπως διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Δημογλίδου, αμέσως μετά το δυστύχημα και την απομάκρυνση των επιβατών και των τραυματιών, είχαν δηλωθεί 56 αγνοούμενοι από συγγενείς και οικείους που δεν είχαν βρει τους ανθρώπους τους. Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό, σχετικά με τους επιβεβαιωμένους νεκρούς, υπάρχει ένας άνθρωπος παραπάνω, που φαίνεται να μην έχει δηλωθεί από κάποιον ως αγνοούμενος.

Όπως είπε η κ. Δημογλίδου όλες οι σοροί ταυτοποιούνται με την μέθοδο DNA και συνεχίζεται η διαδικασία ταυτοποίησης των θυμάτων που έχουν μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Μέχρι στιγμής έχουν αναγνωριστεί 24 σοροί, οι σοροί των οποίων αναμένεται σήμερα να δοθούν στις οικογένειες τους.

Έχουν ληφθεί 55 δείγματα DNA από τις σορούς και 52 δείγματα από συγγενείς των επιβατών. Πέρα όμως απ΄ αυτούς υπάρχουν και πολλά ανθρώπινα μέλη από τα οποία επίσης έχουν ληφθεί δείγματα και ακόμη δεν έχουν διευκρινιστεί αν ανήκουν σε κάποιες από τους ήδη ταυτοποιημένους ή αναζητούμενους ή αν πρόκειται για άτομα που δεν έχουν δηλωθεί. Αυτά θα ξεκαθαριστούν όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες που πραγματοποιούνται στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας.

Παράλληλα, εκτιμάται ότι το μεσημέρι της Παρασκευής θα ολοκληρωθεί η επιχείρηση έρευνας στον τόπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος, Βασίλης Βαθρακογιάννης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης

Την Πέμπτη οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν υπό βροχή και επικεντρώθηκαν στο βαγόνι-εστιατόριο, ενώ σήμερα οι έρευνες επικεντρώνονται στο τρίτο κατεστραμμένο βαγόνι.

Παράλληλα, παραμένει άγνωστος ο ακριβής αριθμός των επιβατών. Aν και ο αριθμός όσων επέβαιναν στην αμαξοστοιχία με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη βρίσκεται, σύμφωνα με όσα επικαλείται η Hellenic Train, στους 354 είναι εξαιρετικά δύσκολο να διαπιστωθούν τα ονόματα των επιβαινόντων στο τρένο.

Η αστυνομία έδωσε επίσημο αριθμό αγνοούμενων 56 που προκύπτουν από όσους έχουν δηλωθεί από συγγενείς και οικείους.

Κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας  οργανώνονται σήμερα Παρασκευή σε όλη τη χώρα από φοιτητικούς Συλλόγους, μαθητές και συλλογικότητες σε ένδειξη συμπαράστασης στις οικογένειες των θυμάτων αλλά και διαμαρτυρίας για το προδιαγεγραμμένο «έγκλημα».

Στη Λαμία οι φοιτητικοί σύλλογοι καλούν σε  συγκέντρωση  διαμαρτυρίας την Παρασκευή 3 Μάρτη στην πλ. Πάρκου στις 7:00 μ.μ.

Θα προηγηθεί στις 6:30μ.μ. σιωπηρή διαμαρτυρία στο σταθμό του ΟΣΕ της Λαμίας.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.