Τραγική η κατάσταση σε γηροκομείο στα Ιωάννινα: Θετικοί στον κορονοϊό όλοι οι ηλικιωμένοι και εργαζόμενοι

Τραγική η κατάσταση στον ιδιωτικό οίκο ευγηρίας των Ιωαννίνων, όπου το Σάββατο εντοπίστηκε νέα εστία υπερμετάδοσης του νέου κορονοϊού. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, θετικά στον Covid-19 διαγνώστηκαν 55 άτομα, εκ των οποίων 9 εργαζόμενοι και 46 τρόφιμοι, μεταξύ των οποίων ηλικιωμένοι με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Από την Κυριακή 21 συνολικά φιλοξενούμενοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, όπως αυτά της Αρτας, των Φιλιατών και της Πρέβεζας, επειδή οι ειδικές μονάδες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων είναι πλήρεις.

Ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου δήλωσε στην τοπική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Epiruspost πως υπάρχει «πλήρη αδυναμία προστασίας των ηλικιωμένων». Με δεδομένο ότι σημαντικός αριθμός εργαζομένων του ιδιωτικού κέντρου φροντίδας των ηλικιωμένων έχει βρεθεί θετικός τα πράγματα έχουν πολύ δύσκολα και πολλοί ηλικιωμένοι παραμένουν χωρίς φροντίδα.

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Είναι βαριά περιστατικά, άνθρωποι που υποστηρίζονται με οξυγόνο…. Αυτή την στιγμή είμαστε σε απόγνωση. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Είμαστε σε τραγική κατάσταση.. Κάποιοι θα πρέπει να μεριμνήσουμε και να βοηθήσουν», ανέφερε ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου. Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση για βοήθεια προς κάθε αρμόδιο τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη να μεταφερθούν όλοι σε νοσοκομείο. Παράλληλα εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου και την Πολιτική Προστασία για την υποστήριξη που δέχεται σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες.

Η αντιπερειφερειάρχης Υγείας, Αγνή Νάκου, δήλωσε σήμερα στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο πως «με πρωτοβουλία της Περιφέρειας, στο πλαίσιο των έλεγχων που γίνονται μέσω των κινητών Μονάδων του ΕΟΔΥ σε όλες τις δομές, στις 9 Σεπτεμβρίου και 16 Οκτωβρίου, είχαν υποβληθεί οι εργαζόμενοι σε μοριακό τεστ και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά. Το πρώτο κρούσμα στο Κέντρο Φιλοξενίας, διαγνώστηκε στις 24 Οκτωβρίου και πρόκειται για μία εργαζόμενη».

Για την υπόθεση φέρεται να έχει αρχίσει έρευνα από τον Εισαγγελέα κατόπιν αιτήματος από το διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας,, ώστε να διερευνηθούν οι συνθήκες λειτουργίας και η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στο συγκεκριμένο γηροκομείο.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.