Το «χρυσό» άλμα του Μίλτου Τεντόγλου

Την πρώτη θέση στον τελικό του άλματος σε μήκος κατέκτησε ο Μίλτος Τεντόγλου, παίρνοντας παράλληλα και το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Το άλμα που του έδωσε την πρωτιά ήταν το έκτο και τελευταίο του, κατά το οποίο προσγειώθηκε στα 8.41 μέτρα και στην… υψηλότερη θέση του βάθρου. Ψύχραιμος ο 23χρονος αθλητής από τα Γιαννιτσά , χαρακτήρισε την χρυσή του πτήση, «αλματάκι».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από την έκτη του προσπάθεια, ο Τεντόγλου ήταν στην 4η θέση και εκτός μεταλλίων!

«Δεν το περίμενα να κερδίσω, ειδικά έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας. Ήμουν τυχερός σήμερα, αλλά και άτυχος μαζί, γιατί δεν έκανα καθόλου καλά άλματα στην αρχή. Δεν ξέρω γιατί ήταν έτσι οι πρώτες πέντε προσπάθειές μου. Ήταν… χάλια. Δεν ξέρω τι έπαθα. Σαν να είχαν αγχωθεί, δεν ξέρω…. Στο τέλος έκανα ακριβώς την ίδια επίδοση με τον πρώτο. Σήμερα ο Χουάν Μιγκέλ Ετσεβερία ήταν καλύτερα από μένα, νιώθω λίγο κάπως που κέρδισα. Νιώθω τυχερός».

«Θέλω να το αφιερώσω σε όλους τους Έλληνες που έμειναν ξύπνιοι και με παρακολουθούσαν. Αν έκανα 8,50μ. θα αντιδρούσα διαφορετικά. Η βαλβίδα ήταν σκληρή και τα γόνατά μου πονάνε. Θα πονάω για μέρες. Θέλω να πάω τώρα στο Ολυμπιακό Χωριό να πιω ένα καφεδάκι» πρόσθεσε ο Τεντόγλου στην κάμερα της ΕΡΤ.

Τα ξημερώματα Πέμπτης (5/8) επιστρέφει στην Ελλάδα ο «χρυσός» ολυμπιονίκης του Τόκιο στο μήκος, Μίλτος Τεντόγλου. Συγκεκριμένα ο Έλληνας άλτης θα «προσγειωθεί» στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στη 01.10.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.