Το ΠΑΣΟΚ στοιχειώνει τον Κ. Μητσοτάκη

Δεν θα μπορούσε να γίνει πιο μεγαλοπρεπές «άδειασμα» του Μ. Χρυσοχοΐδη από μια συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ν. Αλιβιζάτο.

Ο καθηγητής συνταγματικού δικαίου εξέθεσε βαριά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη δηλώνοντας ότι η επιτροπή για τη διερεύνηση της αστυνομικής βίας που είχε συσταθεί υπό την εποπτεία του αδρανοποιήθηκε λόγω έλλειψης πολιτικής βούλησης να λειτουργήσει ουσιαστικά. 

Ο Κ. Μητσοτάκης, προκειμένου να προστατεύσει την εικόνα του, όπως συνηθίζει, αφήνει μόνο του τον υπουργό που ευθύνεται για τη νέα κυβερνητική ασχήμια και ξεδιπλώνει τη δική του επικοινωνιακή στρατηγική για να σώσει ό,τι σώζεται από το προφίλ του.

Ο Μ. Χρυσοχοϊδης είναι πλέον βαρίδι για το Μέγαρο Μαξίμου και η αποτυχία του άνοιξε τη συζήτηση στο εσωτερικό της ΝΔ για την αξία των μεταγραφών από την κεντροαριστερά που τόσο διαφημίστηκαν στην πρώτη φάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Το τελευταίο διάστημα τα προβλήματα της κυβέρνησης έχουν σφραγίδα ΠΑΣΟΚ. Την υπόθεση Λιγνάδη που τους τραυμάτισε σοβαρά διαχειρίστηκε με τον χειρότερο τρόπο η βενιζελική υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη η οποία έχει καταφέρει να διαρρήξει. κάθε δεσμό με τους περισσότερους ανθρώπους του πολιτισμού,

Το αίσχος στη νέα Σμύρνη έχει επίσης τη σφραγίδα ενός πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, ενώ η νέα κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη που έδωσε ανεκδιήγητες απαντήσεις, τροφή για το Ράδιο Αρβύλα, στην τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ανήκει στον κύκλο της Α. Διαμαντοπούλου, με την οποία διατηρεί στενή προσωπική σχέση.

Η εμφάνισή της στο τελευταίο briefing προκάλεσε αρνητική έκπληξη στο εσωτερικό της ΝΔ καθώς όχι απλώς αποδείχτηκε ανεπαρκέστατη, χωρίς να μπορεί να συγκροτήσει ένα στοιχειώδες επιχείρημα, αλλά ήταν και εριστική με τους πρώην συναδέλφους της. Ο τρόπος μάλιστα που κάλυψε τον Κ. Κυρανάκη που «έδωσε» στον «αέρα» το όνομα του θύματος, λέγοντας πως «τα πρόσωπα που φαίνονται στην κάμερα είναι πρόσωπα που φαίνονται στην κάμερα» προκάλεσε κλαυσίγελω.

Στο μεταξύ έχει αρχίσει η «γαλάζια» γκρίνια και για τους κεντροαριστερούς του Μεγάρου Μαξίμου. Αρκετοί χρεώνουν σε Βλαστάρη – Τσιόδρα (πρώην «Ελευθεροτυπία») το περίφημο σημείωμα οδηγιών που αποτέλεσμα τη βάση για τις αδιανότητες δηλώσεις Κυρανάκη, ενώ ακόμη περισσότεροι αναρωτιούνται «γιατί δεν βρίσκεται ένας ικανός δεξιός στο πρωθυπουργικό επιτελείο». 

tvxs.gr

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.