Το ΜέΡΑ25 για την άρνηση της κυβέρνησης να δώσει άσυλο στο διωκόμενο Αρμένιο συγγραφέα Sevan Nişanyan

«Η άρνηση της Ελληνικής κυβέρνησης να δώσει άσυλο στον Sevan Nişanyan αποδεικνύει την επικοινωνιακή διάσταση των λεονταρισμών προς τη μεριά της Τουρκίας» τονίζει  με ανακοίνωση του το ΜέΡΑ25.

«Ενώ σε επίπεδο ρητορικής, η κυβέρνηση, καταφεύγει συνεχώς σε ανέξοδους λεονταρισμούς προς τη μεριά της Τουρκίας, ξοδεύοντας παράλληλα δεκάδες δις ευρώ, από αυτά που δεν περισσεύουν, για την αγορά όπλων, για την αντιμετώπιση υποτίθεται της απειλής της, τώρα φαίνεται να κάνει όλα τα χατίρια της τουρκικής κυβέρνησης, αρνούμενη να δώσει άσυλο στο διωκόμενο Αρμένιο συγγραφέα και γλωσσολόγο Sevan Nişanyan που έχει ζητήσει άσυλο εδώ και τέσσερα χρόνια.

Ο Αρμένιος, του οποίου η άδεια παραμονής δεν ανανεώθηκε, τέθηκε υπό κράτηση και αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της απέλασης προς την Τουρκία όπου είναι καταδικασμένος σε 17 χρόνια φυλάκισης για αστείες κατηγορίες. Η κίνηση αυτή της Ελληνικής κυβέρνησης, που δε χάνει ευκαιρία να κατηγορεί την Τουρκική για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θυμίζει δυστυχώς αντίστοιχη του παρελθόντος αποδεικνύοντας την επικοινωνιακή, εσωτερικής κατανάλωσης, διάσταση των γνωστών λεονταρισμών διαχρονικά.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί η υποκρισία των ελληνικών κυβερνήσεων που ενώ κατηγορούν, σωστά, την Τουρκική κυβέρνηση για παραβιάσεις δικαιωμάτων, παράλληλα έχουν δεχτεί τον χαρακτηρισμό της ως ασφαλή χώρα για να δικαιολογήσουν την απάνθρωπη πολιτική τους στο μεταναστευτικό».

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.