Το θράσος περισσεύει! Η Fraport θα ζητήσει αποζημίωση 70 εκ. ευρώ για ελλείψεις στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

Αποζημίωση ύψους 70 εκατ. ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο προτίθεται να ζητήσει η Fraport, σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού περιοδικού Spiegel, λόγω των σοβαρών -όπως καταγγέλλει η εταιρεία- ελλείψεων στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, τα οποία της παραχωρήθηκαν τον περασμένο Απρίλιο αντί 1,2 δισ. ευρώ.

Το περιοδικό επισημαίνει πως σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες: «η Fraport έδωσε σχετική εντολή σε έναν ανεξάρτητο πραγματογνώμονα, ο οποίος τον περασμένο Ιούνιο συνέταξε μια έκθεση για την κατάσταση του συνόλου των ελληνικών αεροδρομίων. Σύμφωνα με την έκθεση υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα. Για παράδειγμα: χιλιάδες καμένες λάμπες, χαλασμένες πόρτες, εξαφανισμένοι πυροσβεστήρες ή πυροσβεστήρες που δεν λειτουργούν. Κάποιες ελλείψεις μάλιστα αποτελούν κίνδυνο για τους πολλούς τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα». Όπως σημειώνεται  ορισμένα από τα αεροδρόμια βρίσκονται κατά την γερμανική εταιρεία σε πολύ χειρότερη κατάσταση από αυτήν που ανέμενε. Συμφωνα με την αποικιακή σύμβαση παραχώρησης που υπέγραψε  η κυβέρνηση  Fraport μπορεί να ζητήσει αποζημίωση για τις ελλείψεις.Ορισμένες από τις ελλείψεις των αεροδρομίων δημιουργούν σοβαρά κενά ασφαλείας.

Η εταιρεία, όμως, δεν λέει τίποτα για τις δουλοπαροικιακές εργασιακές σχέσεις στα αεροδρόμια, με εργαζόμενους των 250 ευρώ τον μήνα!

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι το ποσό των 70 εκ. ευρώ που ζητά η γερμανική εταιρεία είναι πολύ υψηλό για τα ελληνικά δεδομένα, εάν αναλογιστεί κανείς ότι οι ελληνικοί σιδηρόδρομοι πουλήθηκαν στην ιταλική εταιρεία Ferrovie για 45 εκατομμύρια ευρώ.

Πριν από λίγες ημέρες είχε προκληθεί έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη με την κοινοπραξία Fraport.

Ο υπουργός είχε υποστηρίξει ότι η Fraport δεν έχει δώσει καλά δείγματα γραφής, ενώ η κοινοπραξία είχε απαντήσει ότι δεν έχει υπάρξει καμιά καθυστέρηση στην υλοποίηση των υποχρεώσεών της.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.