Τι περιλαμβάνει η ατζέντα του Α. Τσίπρα για τη συνάντηση με τον Κ. Παπούλια

Η συνάντηση του Α. Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το μεσημέρι της Δευτέρας κάθε άλλο παρά ως τυχαία μπορεί να χαρακτηρισθεί. Το γεγονός ότι θα έχει προηγηθεί η συνάντηση του Κ. Παπούλια με τον πρωθυπουργό, πυροδοτεί διάφορα σενάρια τα οποία  περιλαμβάνουν την επίσπευση των προεδρικών εκλογών.

 Καθώς τα περιθώρια ελιγμών του Α. Σαμαρά έχουν δραματικά περιορισθεί ο  αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα μεταφέρει στον κ. Παπούλια  το κλίμα δυσαρέσκειας που υπάρχει στην κοινωνία καθώς και θεσμικής και πολιτικής αβεβαιότητας που επικρατεί στη χώρα  σε συνάρτηση με  τις  διεθνείς εξελίξεις και το κλίμα έντασης στην ευρύτερη περιοχή  και θα καταθέσει  την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για δημοκρατική διέξοδο από την κρίση.

 Η δέσμη θέσεων περιλαμβάνει την αναζήτηση λύσης για το μη βιώσιμο χρέος, που καθιστά τη χώρα όμηρο των δανειστών, και την επίλυση του πολιτικού προβλήματος με προσφυγή σε εκλογές με ταυτόχρονη αναζήτηση συγκλίσεων για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Η εκτίναξη του δημόσιου χρέους αλλά και η διάθεση των 11,5 δισ του ΤΧΣ θα είναι από τα βασικά θέματα, θέματα που είχαν τεθεί και κατά τη συνάντηση με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, από την άποψη αυτή ως εκ τούτου διαπιστώνεται κλιμάκωση των ενεργειών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να καταθέσει την   πάγια  θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσει καμία συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές, χωρίς να έχουν μεσολαβήσει εθνικές κάλπες.

Στον αντίποδα της υπεύθυνης στάσης του ΣΥΡΙΖΑ για δημοκρατική διέξοδο, Σαμαράς και Βενιζέλος καταφεύγουν στην κινδυνολογία και επιδίδονται σε κινήσεις τακτικής για την πολιτική τους επιβίωση αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στη χώρα. Καλλιεργούν κλίμα «σκληρής διαπραγμάτευσης» με την τρόικα για μέτρα στα οποία στην πραγματικότητα έχουν ήδη αναλάβει δεσμεύσεις και τα οποία οι δανειστές ζητούν να υλοποιηθούν άμεσα. Έτσι μειώνουν κατά 100 ευρώ τον εισαγωγικό μισθό στο Δημόσιο, προχωρούν στις απολύσεις σε περιορισμό των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και προσπαθούν να μεταθέσουν για μετά τις εκλογές τις περικοπές στις συντάξεις για τις οποίες ισχυρίζονται ότι δεν θα είναι οριζόντιες.

http://www.avgi.gr

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.