Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για το θάνατο του ακτιβιστή Βασίλη Μάγγου

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η νεκροψία-νεκροτομή του 26χρονου ακτιβιστή Βασίλη Μάγγου. Ο θάνατος του 27χρονουσύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα  αποδίδεται σε οξύ πνευμονικό οίδημα.

Ο άτυχος νεαρός  ο οποίος πριν από ένα μήνα είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης συμπαράστασης στους συλληφθέντες της διαδήλωσης κατά της καύσης σκουπιδιών  της ΑΓΕΤ στο Βόλο, κατέληξε το απόγευμα της Δευτέρας 14 Ιουλίου στο σπίτι του, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Ο ξυλοδαρμός του καταγράφηκε σε βίντεο.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο πατέρας του Βασίλη, Γιάννης Μάγγος κατήγγειλε μεθοδεύσεις αναφορικά με την ιατροδικαστική εξέταση, για την οποία ενημερώθηκαν τελευταία στιγμή ότι θα γίνει στη Θεσσαλονίκη παρά την επιθυμία της οικογένειας να πραγματοποιηθεί στη Λάρισα. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του magnesianews.gr η ιατροδικαστής Ελένη Καλύβα πραγματοποίησε τη νεκροτομή στη Θεσσαλονίκη παρουσία Εισαγγελέα αλλά και παρουσία τεχνικού συμβούλου της οικογένειας. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ο θάνατος του 26χρονου Βασίλη Μάγγου αποδίδεται σε οξύ πνευμονικό οίδημα.

Θα ακολουθήσουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, τα οποία χρειάζονται περισσότερο χρόνο.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.