Την παραίτηση της ηγεσίας της ΕΛΑΣ ζήτησε και έλαβε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης

Την παραίτηση της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας ζήτησε ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Επειτα από σχετικό αίτημα του νέου υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο Αρχηγός της Ελληνικής  Αστυνομίας Αριστείδης Ανδρικόπουλος υπέβαλε την παραίτηση του. Η εξέλιξη αυτή, λίγες ώρες μετά την ανάληψη καθηκόντων της νέας πολιτικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ ανοίγει τον δρόμο για έκτακτες κρίσεις στην ηγεσία της αστυνομίας.

«Σε λίγες ώρες μετά από “αντικειμενική” αξιολόγηση (!) ζητήθηκε η παραίτηση του Αρχηγού της ΕΛΑΣ. Θυμίζω στον κ.Μητσοτάκη τις υποσχέσεις του για επιλογές με βάση την αξιολόγηση και χωρίς κομματικά κριτήρια στις θέσεις ευθύνης. Έτσι αντιλαμβάνονται, σαν λάφυρο, την ΕΛ.ΑΣ και τους ανώτατους αξιωματικούς» τόνισε με νόημα η Όλγα Γεροβασίλη.

Με ανακοίνωση του ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης πάντως προαναγγέλλει αξιοκρατικές κρίεις.

«Σε ένα κράτος δικαίου ο κομματισμός δεν χωρεί σε κανέναν τομέα του Δημοσίου. Πολύ περισσότερο στις υπηρεσίες ασφάλειας της χώρας. Ζήτησα και έλαβα την παραίτηση της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας. Θα γίνουν αξιοκρατικές κρίσεις, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα και περιμένει η κοινωνία. Είναι όρος για την αποτελεσματικότητά τους» τονίζει στη δήλωσή του ο κ. Χρυσοχοΐδης και προσθέτει: «Προχωράμε μπροστά, με αίσθηση του δημοκρατικού καθήκοντος».

 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.