Τελικά εντόπισαν σε ελληνικό έδαφος τους πρόσφυγες που ήταν εγκλωβισμένοι στον Έβρο

Έπειτα από αρκετές μέρες και κατόπιν πιέσεων και γενικής κατακραυγής, οι ελληνικές αρχές ανακοίνωσαν πως βρήκαν τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες στον Έβρο.

Είχαν προηγηθεί ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ. τις προηγούμενες μέρες πως δεν μπορούσε να εντοπίσει τους πρόσφυγες, διαψεύδοντας ταυτόχρονα πως ήταν επί ελληνικού εδάφους.

Σε κάθε περίπτωση, οι χειρισμοί των ελληνικών αρχών έχουν βρεθεί στο στόχαστρο του ευρωπαϊκού Τύπου, οργανώσεων και χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που εκδηλώνουν οργή και αγανάκτηση και διατυπώνουν σοβαρά ερωτήματα για την τουλάχιστον καθυστερημένη και αντιφατική στάση της ΕΛ.ΑΣ.

«Μετά από νεότερες πληροφορίες και εκτεταμένες έρευνες εντοπίστηκε στην παρέβρια περιοχή των Λαβάρων ομάδα παράτυπων μεταναστών, κατά δήλωσή τους από τη Συρία, αποτελούμενη από 22 άνδρες, 9 γυναίκες και 7 παιδιά, ενώ μία από τις γυναίκες είναι εγκυμονούσα. Επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο σημείο είναι περίπου 4 χιλιόμετρα νοτίως, από τις συντεταγμένες εκτός της ελληνικής επικράτειας, που είχαν δηλωθεί ως αρχική θέση προ ημερών. Από τη στιγμή του εντοπισμού τους έχουν σπεύσει προς αρωγή τους οι απαραίτητες δυνάμεις της ΕΛΑΣ και όλων των υπόλοιπων κρατικών υπηρεσιών, για την περίθαλψη των μεταναστών, την παροχή τροφής και νερού και τη μεταφορά τους σε χώρο προσωρινής φιλοξενίας», αναφέρει χαρακτηριστικά η σημερινή ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

ΠΗΓΗ:www.efsyn.gr

Το γεγονός είχε νωρίτερα αναφέρει σε ανάρτησή του ο γιατρός και γγ της ΟΕΝΓΕ, Παναγιώτης Παπανικολάου.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.