Τα «μαζεύει» η κυβέρνηση για το άνοιγμα των σχολείων μετά τις αντιδράσεις

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, Άκης Σκέρτσος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100.3, δήλωσε πως  δεν υπάρχουν προειλημμένες ή ειλημμένες αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου, αλλά αντίθετα, υπάρχει η πρόθεση της κυβέρνησης τα σχολεία να ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Σκέρτσος, αναφέρθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής λοιμωξιολόγων με τη Νίκη Κεραμέως, επισημαίνοντας ότι όταν θα υπάρχει καλή εικόνα, θα γίνει εισήγηση στο υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση για τα σχολεία.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως, το Σάββατο (2/1), ο Στέλιος Πέτσας, είχε «δείξει» την 11η Γενάρη ως την ημερομηνία ανοίγματος των σχολείων αναφέροντας χαρακτηριστικά πως ο στόχος των νέων μέτρων, είναι «να φτάσουμε, με ασφάλεια, στις 11 Ιανουαρίου, στη βέλτιστη δυνατή επιδημιολογική κατάσταση. Και έτσι, από τη συγκεκριμένη ημερομηνία, να ξαναχτυπήσει το κουδούνι σε όλα τα σχολεία της χώρας. Και οι μαθητές όλων των βαθμίδων να επιστρέψουν με ασφάλεια στα θρανία τους», προκαλώντας τις αντιδράσεις ορισμένων μελών της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων.

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ : Το μπάχαλο με τα σχολεία παραμένει

Παράλληλα, η αξιωματική αντιπολίτευση, επικρίνοντας την κυβέρνηση σχετικά με το ζήτημα, τόνισε πως «προχθές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε το άνοιγμα όλων των βαθμίδων των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου, χωρίς να έχει καν ερωτηθεί η Επιτροπή των ειδικών. Μετά το σάλο και τις σφοδρές αντιδράσεις ακόμα και των επιστημόνων που άδειασαν την κυβέρνηση, σήμερα ο υφυπουργός παρά τον Πρωθυπουργό, κ. Σκέρτσος τα γυρνάει και μιλάει για “πρόθεση” και όχι “ειλημμένη απόφαση”», αναφέροντας παράλληλα ότι «ο ανασχηματισμός φιάσκο έγινε, το μπάχαλο ωστόσο παραμένει. Η κυβέρνηση των αχρήστων συνεχίζει να διαχειρίζεται την πανδημία χωρίς σχέδιο, έχοντας καταντήσει την Επιτροπή των ειδικών διακοσμητική και με μόνο μέλημα την επικοινωνιακή διαχείριση του χάους που έχει δημιουργήσει».

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.