Τα αναδρομικά των συνταξιούχων θα φορολογηθούν ως εισόδημα

Τα αναδρομικά των συνταξιούχων συνολικού ύψους 1,4 δισ. ευρώ που θα λάβουν εντός του Οκτωβρίου συνταξιούχοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, θα φορολογηθούν ως κανονικό εισόδημα του χρόνου, ενώ όσοι λάβουν αναδρομικά θα παραιτηθούν από περαιτέρω δικαστικές διεκδικήσεις, σύμφωνα με όσα δήλωσε, μιλώντας στον Σκάι, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Υπενθυμίζεται πως ήδη η απόφαση της κυβέρνησης να καταβάλλει μόλις το 40% του συνολικού ποσού των αναδρομικών, αφήνοντας παράλληλα εκτός συνταξιούχους έως 1.000 ευρώ, έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από τις ενώσεις των συνταξιούχων, αλλά και τους δικηγόρους που χειρίστηκαν την υπόθεση, που κάνουν λόγο για κοροϊδία και συνταγματική εκτροπή. Είναι δε χαρακτηριστικό πως η κυβέρνηση απαιτεί από τους συνταξιούχους για να λάβουν τα «κουρεμένα» αναδρομικά να παραιτηθούν από κάθε νέα διεκδίκηση.

Παράλληλα και μετά το κυβερνητικό αλαλούμ που επικρατεί σχετικά με το ακατάσχετο των αναδρομικών, ο Γ. Βρούτσης υποστήριξε πως τα αναδρομικά θα είναι ακατάσχετα και ασυμψήφιστα με βεβαιωμένα χρέη. Ειχε προηγηθεί η παραδοχή του υφυπουργού Οικονομικών, Απόστολου Βεσυρόπουλου, ότι υπάρχει νομικό κενό σε αυτό το ζήτημα. Συγκεκριμένα ο Απ. Βεσυρόπουλος, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Τρύφωνα Αλεξιάδη, αναγκάστηκε να παραδεχτεί το νομικό κενό και υποσχέθηκε πως το επόμενο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νομοθέτηση ώστε τα αναδρομικά των συνταξιούχων να μην υπόκεινται σε κατασχέσεις ή σε συμψηφισμούς με οφειλές στο δημόσιο.

«Βουλευτές της ΝΔ από τη μία επιχαίρουν για την καταβολή ποσών, για την περικοπή των οποίων ευθύνεται η παράταξή τους και από την άλλη να αγνοούν και να ειρωνεύονται στο ερώτημα για το ακατάσχετο των αναδρομικών» σχολιάζει ο Τρύφωνας Αλεξιάδης και χαρακτηρίζει την επικείμενη θέσπιση του ακατάσχετου ως «μια πρώτη νίκη».

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.