Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες της ρατσιστικής επίθεσης στο Οροπέδιο Λασιθίου- Φρίκη από τις καταθέσεις

Επτά άνδρες ταυτοποιήθηκαν από την αστυνομία ως δράστες της ρατσιστικής επίθεσης  εναντίον Πακιστανών εργατών γης που σημειώθηκε την Παρασκευή στο χωριό Άγιος Γεώργιος του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία, σωματικές βλάβες, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, η ΕΛΑΣ αναφέρει πως η επίθεση σημειώθηκε τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης 11 Αυγούστου. Οι δράστες επιτέθηκαν σε δύο οικίες, όπου διέμεναν συνολικά δεκατρείς αλλοδαποί, στους οποίους προκάλεσαν σωματικές βλάβες, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και προξένησαν φθορές σε έπιπλα των οικιών, ενώ αποχωρώντας πυροβόλησαν πέντε φορές στον αέρα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Σημειώνεται ότι στην ρατσιστική  επίθεση κατά των μεταναστών χρησιμοποιήθηκαν λοστοί και μαχαίρια ενώ σημειώθηκαν και πυροβολισμοί χωρίς ευτυχώς να υπάρξει τραυματισμός από όπλο, ενώ οι δράστες έκλεψαν και κινητά τηλέφωνα αλλά και χρήματα από τους μετανάστες

Φρίκη από τις καταθέσεις για την ρατσιστική επίθεση σε σπίτια μεταναστών στο Λασίθι- Πίστευαν ότι δεν θα βγουν ζωντανοί από τα χέρια τους
 Σοκαρισμένη η κοινωνία στο Λασίθι από την έφοδο παρέας ντόπιων σε σπίτια Πακιστανών εργατών γης, τους οποίους ξυλοκόπησαν μέχρι τελικής πτώσης, τα έκαναν «γυαλιά καρφιά» στα σπίτια τους και τους έκλεψαν, με το θέμα της ρατσιστικής επίθεσης να έχει πάρει διαστάσεις και η κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. να είναι μεγάλη.

Πυροβολούσαν και τους χτυπούσαν με απίστευτο μένος, ακόμα και στο κεφάλι. Οι μετανάστες ούρλιαζαν, προσπαθούσαν να αμυνθούν και να προστατευθούν, όμως εκείνοι, απτόητοι, έσπαγαν, πυροβολούσαν, γρονθοκοπούσαν, κλωτσούσαν, με ειρωνείες και απειλές. Ούτε σκουπίδια να είχαν μπροστά τους!

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Cretalive οι 8 από τους παθόντες Πακιστανούς εργάτες εντοπίστηκαν από αστυνομικούς και πείστηκαν να δώσουν κατάθεση για τα όσα εφιαλτικά βίωσαν το βράδυ της Τετάρτης. Πίστευαν ότι δεν βγουν ζωντανοί από τα χέρια τους. Στην αρχή, κρυβόντουσαν και ήταν λογικό μετά τον τρόμο που έζησαν. Όμως αστυνομικοί της Ασφάλειας Αγίου Νικολάου κατάφεραν να τους βρουν.

Είναι αποφασισμένοι να φθάσουν στην πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης και να παραπεμφθούν ενώπιον της δικαιοσύνης οι δράστες αυτής της κτηνώδους επίθεσης, που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητη. Ήδη, γνωρίζουν τους περισσότερους και όπως έχει γράψει το Cretalive, ένας εξ αυτών έχει καταδικαστεί για ειδεχθές έγκλημα που αποκαλύπτει βιαιότητα και κυνισμό. Οι Πακιστανοί πείστηκαν να καταθέσουν προανακριτικά όταν ενημερώθηκαν ότι ως θύματα ρατσιστικής βίας προστατεύονται από την απέλαση και αυτό λειτούργησε ως κίνητρο να το πράξουν.

Δυστυχώς, οι ντόπιοι φοβούνται να μιλήσουν επώνυμα καθώς οι βασικοί ύποπτοι αυτής της επίθεσης είναι γνωστοί νταήδες. Η Αστυνομία γνωρίζει ότι από νωρίς που έπιναν στο χωριό, είχαν αρχίσει να πυροβολούν με δύο-τρία πιστόλια. Ξέρει επίσης ότι υπάρχει εμπλοκή και χωριανών καθώς οι τραμπούκοι πήγαν «καρφί» στα σπίτια των μεταναστών.

Πηγή: https://www.cretalive.gr/…/pisteyan-oti-den-tha-bgoyn…

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.