Τίτλοι τέλους για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία δια στόματος Μηταράκη

Την κατάργηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας πριν ουσιαστικά λειτουργήσει ανακοίνωσε  ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Με σημερινές του δηλώσεις ο Νότης Μηταράκης βάζει επίσημα τους τίτλους τέλους στα σχέδια των προηγούμενων αρμόδιων υπουργών (Μιχ. Χρυσοχοΐδη,  Τ. Θεοδωρικάκου και Ν. Κεραμέως) για παρουσία αστυνομικών μέσα  στις σχολές που είχαν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

Ο Νότης Μηταράκης επιβεβαίωσε έτσι κάτι που είχε ήδη γίνει σαφές ότι απέτυχε εδώ και πολλούς μήνες, μετά τις μεγάλες φοιτητικές κινητοποιήσεις και αντιδράσεις από  μεγάλο μέρος της Πανεπιστημιακής κοινότητας. Πρόκειται για μια ομολογία αποτυχίας αλλά και αναγνώρισης πως κάτι τέτοιο δεν μπορούσε στην πράξη να προχωρήσει.

΄Οπως ανακοίνωσε ο  υπουργός Προστασίας του Πολίτη σε  συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους στο κέντρο μελετών (ΚΕΜΕΑ)  οι 1.060 αστυνομικοί που είχαν διατεθεί για τη φύλαξη των ΑΕΙ, θα ενσωματωθούν στους ειδικούς φρουρούς.

Επίσης, αλλάζει ο τρόπος προσλήψεων στην ΕΛΑΣ, καθώς πλέον το προσωπικό θα επιλέγεται από τις πανελλαδικές εξετάσεις στις σχολές της αστυνομίας. Πρακτικά, δεν θα υπάρξουν άλλες προσλήψεις ειδικών φρουρών.

Είναι ενδεικτικό ότι μέχρι και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης είχε χαρακτηρίσει «αποτυχημένο θεσμό» την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, στις αρχές του έτους.

Το θέμα της ΟΠΠΙ απασχόλησε πέρυσι και το Συμβούλιο της Επικρατείας, που όμως την νομιμοποίησε.

 
‼️Χαμόγελα για τα παιδιά που στάθηκαν απέναντι στην πανεπιστημιακή αστυνομία.
Δικαίωση για όλους που σταθήκαμε πλάι στη νεολαία, στους εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους που πάλεψαν σε κάθε πανεπιστήμιο ενάντια στην καταστολή. Που παλεύουν κάθε μέρα ώστε όλα τα παιδιά στην Ελλάδα, όλοι οι πολίτες να έχουν ισάξια δικαιώματα στη μόρφωση.
✊Συγκινημένοι/ες που μέσα και από την σελίδα μας, συμβάλαμε στην ανάδειξη και αυτού του αγώνα.
👉Σίγουρα υπάρχουν ακόμα μεγάλες μάχες να δοθούν ώστε να μπορούμε να έχουμε δημόσια, δωρεάν παιδεία σε αυτή τη χώρα. Σίγουρα μπροστά υπάρχει η αναθεώρηση του Άρθρου 16 που με έμμεσο ή άμεσο τρόπο θέλουν να φέρουν ιδιωτικά πανεπιστήμια. Ένα είναι το σίγουρο, πως με αγώνα, με πίστη, με δύναμη, θα νικήσουμε! Και ναι σήμερα έχουμε κάθε λόγο να χαιρόμαστε.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.