Τέλος από πρόεδρος του ΕΟΔΥ ο Παναγιώτης Αρκουμανέας

Παραιτήθηκε από την προεδρία του ΕΟΔΥ κι επισήμως ο Παναγιώτης Αρκουμανέας, με το υπουργείο Υγείας να ανακοινώνει ότι η παραίτησή του έγινε δεκτή.

Με μια λιτή ανακοίνωση το υπουργείο αναφέρει: Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του. Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης την αποδέχθηκε και τον ευχαρίστησε για την πολύτιμη συμβολή του στον ΕΟΔΥ και στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο ίδιος με ανάρτησή του στο facebook έδωσε στη δημοσιότητα και την επιστολή παραίτησής του.

Panagiotis Arkoumaneas

8 ώρες πριν

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους 2.500 εργαζομένους του ΕΟΔΥ, το επιστημονικό προσωπικό και όλους τους συνεργάτες μου. Τους εύχομαι καλή δύναμη και συνέχεια στο έργο τους.

Τέλος, κάνοντας έναν προσωπικό απολογισμό –ας μου επιτραπεί– θα ήθελα να δηλώσω πως τίμησα το αξίωμα που μου εμπιστεύτηκε η κυβέρνηση αυτής της χώρας με εντιμότητα, μαχητικό πνεύμα και αυταπάρνηση, χωρίς ουδέποτε να παρεκκλίνω από το ηθικό καθήκον μου, και, προπαντός, δίνοντας απόλυτη, αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα στις ανάγκες και στις αγωνίες των συμπολιτών μας.

Αναδιάταξη δυνάμεων ή  αναγνώριση αποτυχίας;

Η είδηση περί παραίτησης του κ. Αρκουμανέα από μια από τις πιο κεντρικές θέσεις στην αντιμετώπιση του κορονοϊού κυκλοφορούσε εδώ και καιρό, έπειτα από διαρροή του ίδιου του παραιτηθέντα προέδρου του ΕΟΔΥ.

Επισήμως δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι της παραίτησης, ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Παναγιώτης Αρκουμανέας αναμένεται να αναλάβει πόστο στο υπουργείο Τουρισμού, ακολουθώντας, δηλαδή, τον στενό του συνεργάτη Βασίλη Κικίλια, ο οποίος στον πρόσφατο ανασχηματισμό μεταφέρθηκε σε εκείνο το υπουργείο.

Μετά τη μετακίνηση του  Βασίλη Κικίλια  από το Υπουργείο Υγείας στο Υπουργείο Τουρισμούκαι του Νίκου Χαρδαλιά στο υφυπουργειο Αμυνας  ένας ακόμα πρωταγωνιστής της διαχείρισης της  πανδημίας απομακρύνεται από το πόστο του με τρόπο που να μη φαίνεται ότι πρόκειται για έμπρακτη αναγνώριση αποτυχίας αλλά για ανακατάταξη δυνάμεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μετά την ανάληψη του υπουργείου Υγείας από τον Θάνο Πλεύρη, φαίνεται πως έχουν μπει σε κίνηση αρκετές ανακατατάξεις, καθώς, εκτός του Παναγιώτη Αρκουμανέα, χθες κυκλοφόρησε η είδηση πως και ο αντιπρόεδρος, Χρήστος Κουρούσης παραιτήθηκε από τη θέση του, ενώ τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν πληροφορίες για σημαντικές ανακατατάξεις στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων, κάτι που το υπουργείο διαψεύδει.

Πληροφορίες: https://www.efsyn.gr, ΑΜΕ-ΑΠΕ

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.