Σύνταγμα: Πρωτοφανής κοσμοπλημμύρα υπέρ του ΟΧΙ (foto)

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ

Από το νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας ξεκίνησε να συρρέει πλήθος κόσμου στην Πλ. Συντάγματος, όπου δόθηκε το αγωνιστικό ραντεβού ενόψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος που θα διενεργηθεί την Κυριακή (5/7). Εργατικά σωματεία, σύλλογοι, μαζικοί φορείς αλλά και οργανώσεις και κόμματα της Αριστεράς, απηύθυναν κάλεσμα, προκειμένου οι εργαζόμενοι να στείλουν δυναμικό μήνυμα αντίστασης στους εκβιασμούς και τα τελεσίγραφα των δανειστών.

Χιλιάδες πολίτες κάθε ηλικίας, αψηφώντας την εκστρατεία τρόμου που έχουν εξαπολύσει τις τελευταίες ημέρες τα μίντια, σχημάτισαν μια μεγάλη λαοθάλασσα στο Σύνταγμα πλημμυρίζοντας την πλατεία και τους γύρω δρόμους, ενώ το κλίμα υπήρξε ιδιαίτερα αγωνιστικό με τα συνθήματα και τα πανό να έχουν ως αιχμή τους την καταδίκη των πολιτικών λιτότητας, τη διαγραφή τους χρέους και την απόρριψη των ωμών εκβιασμών που εκπορεύονται από τους δανειστές της χώρας.

Την ίδια ώρα που πραγματοποιούταν η μεγάλη συγκέντρωση στην Αθήνα, μήνυμα αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό έστειλαν διαδηλωτές από άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, όπως το Παρίσι, το Λονδίνο, τη Λισαβόνα και τη Στουτγκάρδη όπου βρίσκονταν σε ταυτόχρονη εξέλιξη συλλαλητήρια συμπαράστασης.

Αυτό που έγινε τη Δευτέρα, 29 Ιουνίου στην Ελλάδα, θα αποτελεί γρίφο για τους ιστορικούς του μέλλοντος. Οι τράπεζες έκλεισαν και τα ΑΤΜ μπορούσαν να δώσουν μόνο 60 ευρώ ανά λογαριασμό. Κι όμως, εκείνη την ημέρα, αντί να διαδραματιστούν σκηνές χάους και βίαιων ταραχών που θα έριχναν την κυβέρνηση, μια κοσμοπλημμύρα αντάξια της εποχής των «πλατειών» έπνιξε την πλατεία Συντάγματος, με συνθήματα εναντίον των δανειστών και υπέρ του ΟΧΙ στο κρίσιμο δημοψήφισμα της επόμενης Κυριακής.

Περάσαμε την πρώτη μέρα στην Κόλαση και βγήκαμε όχι μόνο ζωντανοί, αλλά και πιο δυνατοί. Τώρα, μπορούμε να το φωνάξουμε πιο δυνατά: Ναι, μπορούμε! Ναι, η ιστορική αυτή μάχη μπορεί να κερδηθεί!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

41

www.iskra.gr

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.