Σύγκρουση ελληνικού τάνκερ με τουρκικό ψαροκάικο στα Άδανα- Αγνοούνται 5 Τούρκοι ψαράδες

Σύγκρουση ελληνικού τάνκερ με τουρκικό ψαροκάικο στα Άδανα πριν από λίγο, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το CNN Turk. Τα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για πέντε Τούρκους ψαράδες που αγνοούνται. Νεώτερες πληροφορίες κάνουν λόγο για 4 νεκρούς ψαράδες.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες το αλιευτικό σκάφος «Polatbey», το οποίο έπλευσε το βράδυ στην περιοχή Karataş των Αδάνων, ανατράπηκε μετά από σύγκρουση με δεξαμενόπλοιο με ελληνική σημαία.

Το ελληνικό δεξαμενόπλοιο είναι το «Έφεσος» μήκους 274 μέτρων και πλάτους 50 μέτρων, ενώ το βάρος του φτάνει τις 164.733 τόνους. Σύμφωνα με πληροφορίες το «Έφεσος» έχει πλήρωμα 27 άτομα, εκ των οποίων 13 Έλληνες. Το τάνκερ κατασκευάστηκε το 2012. Αδιευκρίνιστα παραμένουν, μέχρι στιγμής, τα αίτια της σύγκρουσης.

Το περιστατικό έγινε στα ανοικτά της περιοχής Καρατάς περίπου 50 χιλιόμετρα από τα Άδανα. Σωστικά συνεργεία προσπαθούν να εντοπίσουν τους αγνοούμενους και επιχειρούν από το πρώτο φως της ημέρας.

Η κινητοποίηση έγινε όταν διακόπηκε μέσα στη νύχτα η επικοινωνία με το καΐκι. Άλλα σκάφη που βρίσκονταν στην περιοχή έσπευσαν στο σημείο και εντόπισαν το καΐκι να είναι αναποδογυρισμένο.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.