ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ: Αχτσιόγλου-Τσακαλώτος- Παππάς και Τζουμάκας υποψήφιοι -Διαφωνίες για τη διαδικασία εκλογής Προέδρου

Tέσσερις είναι τελικά  οι υποψηφιότητες για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  οι οποίες κατατέθηκαν στην κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος  που γίνεται αυτό το Σαββατοκύριακο  χωρίς την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα.

Στις ήδη γνωστές υποψηφιότητες της Έφης Αχτσιόγλου, και του Ευκλείδη Τσακαλώτου προστέθηκαν η αναμενόμενη υποψηφιότητα του Νίκου Παππά και η υποψηφιότητα- έκπληξη του Στέφανου Τζουμάκα.

Διαφωνίες; για τη διαδικασία

Οι Παύλος Πολάκης και Διονύσης Τεμπονέρας εξέφρασαν την άποψη ότι δεν θα θέσουν υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος εάν δεν αλλάξει το χρονοδιάγραμμα εκλογής προέδρου και δεν μετατεθεί για μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές

«Δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν έχω μάθει να πορεύομαι αντίθετα από τη συνείδηση και τις απόψεις μου και για αυτό δεν μπορώ να είμαι υποψήφιος σε μια fast track διαδικασία, η οποία δεν πιστεύω ότι θα βοηθήσει τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ», τόνισε μεταξύ άλλων ο Παύλος Πολάκης.

«Εμείς υπερασπιζόμαστε τις αρχές και τις αξίες μας, γι’ αυτό το λόγο λέμε ότι οι διαδικασίες θα πρέπει να μετατεθούν για αμέσως μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές προκειμένου να προκύψει εκλογή προέδρου και να μείνουμε σε αυτό που γνωρίζαμε παραδοσιακά στην αριστερά ότι πρέπει τελικά οι πολιτικές να είναι εκείνες που προσδιορίζουν τα πρόσωπα και όχι τα πρόσωπα τις πολιτικές» υπογράμμισε ο Διονύσης Τεμπονέρας.

Στην εισήγησή της η Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ράνια Σβίγκου επισήμανε πως η ΚΕ καλείται να πάρει κρίσιμες αποφάσεις για τον οδικό χάρτη, καθώς η πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας προς την ΚΕ είναι η εκλογή προέδρου να γίνει αρχές Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, προτάθηκε το εξής χρονοδιάγραμμα: 26-27 Αυγούστου να διεξαχθεί διαρκές συνέδριο, όπου αναμένεται να εγκριθούν οι υποψηφιότητες για την προεδρία του κόμματος. Στις 3 Σεπτεμβρίου να πραγματοποιηθεί η εκλογή προέδρου, με τον δεύτερο γύρο, σε περίπτωση περισσότερων των δύο υποψηφιοτήτων, να έχει προγραμματιστεί για τις 10 Σεπτεμβρίου.

Η ΚΕ στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να εξουσιοδοτήσει την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, ώστε να ανακοινωθούν τα «χρίσματα» για τις 13 περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους την ερχόμενη Τρίτη.

Περίπου στις 14:00 το μεσημέρι της Κυριακής ολοκληρώνονται οι τοποθετήσεις των μελών της ΚΕ και θα ξεκινήσει ο κύκλος της ψηφοφορίας επί του κειμένου της εισήγησης και θα ξεκαθαρίσει το θέμα του χρονοδιαγράμματος για την  εκλογή Προέδρου αν και η εισήγηση της Π.Γ. φαίνεται να συγκεντρώνει την πλειοψηφία της ΚΠΕ.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.