Συνταξιούχοι ΕΤΕ-ΛΕΠΕΤΕ: Κλιμακώνουν τον αγώνα τους-Νέα κατάληψη υποκ/τος της ΕΤΕ στο Σύνταγμα

Νέα κατάληψη σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας (104) στην Καραγιώργη Σερβίας στο Σύνταγμα, πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι  συνταξιούχοι της ΕΤΕ με απόφαση του Συλλόγου τους, διαμαρτυρόμενοι για τη μη καταβολή τ της επικούρησης για περισσότερους από 12 μήνες. 

Με ισχυρή αστυνομική δύναμη τους υποδέχθηκαν στα κεντρικά γραφεία της ΕΤΕ. Στην κατάληψη του καταστήματος Συντάγματος (104) υπήρξε ένταση και  όπως καταγγέλλουν οι συνταξιούχοι απωθήθηκαν  απο την ασφάλεια του καταστήματος.

Οι συνταξιούχοι της ΕΤΕ θα παραμείνουν στο υποκατάστημα μεχρι και την Παρασκευή.Προσπάθεια κατάληψης επίσης,έγινε σε πολλά υποκαταστήματα της τράπεζας σε όλο το κέντρο της Αθήνας ενώ την προηγούμενη εβδομάδα  ολοκληρώθηκε με επιτυχία  η κατάληψη του υπ/τος ΕΤΕ στην οδό Ευριπίδου.  Οι εντολές της διοίκησης προς τους διευθυντές των καταστημάτων είναι να κατεβάζουν κατευθείαν τα ρολά σε περίπτωση που αντιληφθούν κάποια τέτοια κίνηση, ενώ μετά τις πρώτες προσπάθειες εισβολής και κατάληψης  καταστημάτων κλήθηκαν άμεσα όλα τα καταστήματα του κέντρου να κατεβάσουν τα ρολά.

Οι συνταξιούχοι ζητούν τη συνέχιση καταβολής της επικούρησης από τον ΛΕΠΕΤΕ (Λογαριασμός καθορισμένων και εγγυημένων παροχών)  την οποία η Τράπεζα  από τον Νοέμβριο του 2017 σταμάτησε  αυθαίρετα να καταβάλει με την αιτιολογία, ότι οι πόροι της δεν επαρκούν. Όπως καταγγέλλουν οι συνταξιούχοι , τα φετινά θα είναι τα δεύτερα Χριστούγεννα που θα περάσουν με στερήσεις καθώς έχουν χάσει πάνω από το 40% του εισοδήματός τους και οι ίδιοι και οι οικογένειες τους βρίσκονται σε οικονομική ομηρία ενώ  έχουν αναγκαστεί να προσφύγουν στα δικαστήρια  κατά της Τράπεζας. 

Να σημειωθεί ότι έχουν ήδη εκδοθεί  δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν τους συνταξιούχους στις οποίες όμως η Διοίκηση της ΕΤΕ έχει ασκήσει έφεση και ζητούν από την κυβέρνηση να  σταματήσει να «νίπτει τα χείρας της» στο πρόβλημα.

http://www.banksnews.gr/

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.