Συνεχίζουν την απεργία οι εργαζόμενοι στο ΣΚΑΪ για τις απολύσεις- ΠΟΕΣΥ: Όχι στο διωγμό των δημοσιογράφων

 Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν οι εργαζόμενοι του ΣΚΑΪ  διαμαρτυρόμενοι για τις  12  αιφνιδιαστικές  απολύσεις εργαζομένων στο σταθμό-  Τις μαζικές απολύσεις από τους ιδιοκτήτες  ΣΚΑΪ καταγγέλει  η ΠΟΕΣΥ

Πιο συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στον ΣΚΑΪ θα κάνουν στάση εργασίας από τις 06:00 το πρωί  μέχρι τις 12:00 και απεργία από τις 12:00 μέχρι τις 06:00 το πρωί της Τρίτης (15.01.2019).

Τη Δευτέρα θα γίνει νέα γενική συνέλευση για να αποφασίσουν τη στάση τους.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων του ΣΚΑΪ

Σήμερα, οι δημοσιογράφοι του ομίλου ΣΚΑΪ (τηλεόραση, ραδιόφωνο και ίντερνετ) πραγματοποιήσαμε συνέλευση στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ για να αποφασίσουμε την στάση μας, μετά την αιφνίδια απόλυση 12 συναδέλφων μας την Παρασκευή 11/1.

Μετά από ψηφοφορία, αποφασίσαμε τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία μας για τις απολύσεις και ζητώντας την άμεση επαναπρόσληψή τους.

Αποφασίσαμε , έτσι, την κήρυξη στάσης εργασίας το πρωί της Δευτέρας από τις 06.00 μεχρι τις 12.00, καθώς και απεργία από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τις 06.00 το πρωί της Τρίτης.

Παράλληλα, αποφασίσαμε τη διενέργεια Γενικής Συνέλευσης στις 10 το πρωί της Δευτέρας, για να αποφασίσουμε την περαιτέρω στάση μας.

Επισημαίνουμε, για μια ακόμη φορά, πως είναι απαράδεκτο οι απολύσεις να ανακοινώνονται σε μια χρονική στιγμή που η θέση του Γενικού Διευθυντή Ειδήσεων ήταν κενή, ώστε να μην τις «χρεωθεί» κανένα διευθυντικό στέλεχος. Είναι επίσης απαράδεκτο να μην ανακοινώνεται στους απολυμένους συναδέλφους η αιτία της απόλυσής τους. Δεν θα ανεχθούμε πρακτικές που θίγουν την επαγγελματική μας αξιοπρέπεια.

Ζητούμε τη ρητή διαβεβαίωση της διοίκησης του σταθμού πως δεν θα υπάρξουν άλλες απολύσεις.

Απαιτούμε, τέλος, να σταματήσει η πρακτική της εργοδοσίας να απαγορεύει την είσοδο στα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, ζητώντας τους σχετικό έγγραφο αίτημα, κάτι που δεν συμβαίνει σε κανένα άλλο ΜΜΕ. Είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας να συνομιλούμε με τα εκλεγμένα μέλη του Πρωτοβάθμιου Σωματείου μας, όπως γίνεται στα υπόλοιπα ΜΜΕ, όπου ποτέ δεν έχει συμβεί αντίστοιχο περιστατικό.

Οι δημοσιογράφοι του Τ/Σ ΣΚΑΙ, Ρ/Σ ΣΚΑΙ και skai.gr

ΠΟΕΣΥ: «Όχι στο διωγμό των δημοσιογράφων στον ΣΚΑΙ»

«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών καταγγέλλει τις μαζικές απολύσεις δημοσιογράφων από τον Τ/Σ ΣΚΑΙ. Ο τρόπος και η στάση της ιδιοκτησίας του συγκεκριμένου Τ/Σ παρουσιάζει συμπτώματα διωγμού των δημοσιογράφων.

Η αιφνιδιαστική και αντιεπαγγελματική ριπή απολύσεων 12 άξιων και έμπειρων συναδέλφων από τον όμιλο ΣΚΑΙ σε συνδυασμό με τη στάση της εργοδοσίας του Σταθμού απέναντι στο σύνολο των εργαζομένων συναδέλφων -αφού αρνήθηκε να επιτρέψει ακόμα και την είσοδο στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ- δημιουργεί μια ανησυχητική προοπτική.

Η εικόνα απολυμένων και εργαζομένων δημοσιογράφων του ΣΚΑΙ να συζητάνε στον δρόμο είναι θλιβερή, παραπέμπει σε άλλες εποχές και τακτικές που θα πρέπει να προβληματίσουν όλους.

Η ΠΟΕΣΥ, εκπροσωπώντας το σύνολο του δημοσιογραφικού κόσμου, εκφράζει τη θλίψη και την ανησυχία της και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για μια αντιδημοκρατική, αντεργατική και παράνομη συμπεριφορά που φαίνεται να υιοθετείται από τον συγκεκριμένο όμιλο.

Μειώσεις μισθών, εξαντλητικά ωράρια, εργατική τρομοκρατία και απολύσεις. Ο “γεμάτος ευαισθησίες” για τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, ιδιοκτήτης του ΣΚΑΙ, ξαφνικά, με το καλημέρα της νέας χρονιάς προχώρησε σε τσουνάμι απολύσεων. Στον ΣΚΑΙ εδώ και μια 10ετία ζούμε την πλήρη διάρρηξη των εργασιακών σχέσεων. Ένας Τ/Σ που οι μειώσεις μισθών ξεπερνούν το 40%, δεν πληρώνονται υπερωρίες- Σαββατοκύριακα και αργίες, όπου οι εργαζόμενοι δεν ξέρουν τι τους περιμένει. Δεν πρέπει να ξεχνάμε και την επίθεση που έχει εξαπολύσει εναντίον του ΕΔΟΕΑΠ και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των εργαζομένων στον Τύπο.

Η ΠΟΕΣΥ στέκεται στο πλευρό των απολυμένων συναδέλφων αλλά και στο σύνολο των εργαζομένων στον Όμιλο και στηρίζει απολύτως τις αποφάσεις των Ενώσεων και των μελών τους. Βρίσκεται στο πλευρό τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις και σε ότι άλλο αποφασίσουν.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.