Συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική οι Σακκάς και Σεϊσίδης

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται από χθες οι το απόγευμα οι καταζητούμενοι  Κώστας Σακκάς και  Μάριος Σεϊσίδης.

Το χρονικό της σύλληψης

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 4:20 το απόγευμα της Πέμπτης ομάδα ΔΙΑΣ έκανε σήμα σε αυτοκίνητο να σταματήσει για έλεγχο στον περιφερειακό της Σπάρτης.

Το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξη από αστυνομικούς.

Κάποια στιγμή οι επιβάτες εγκατέλειψαν το όχημα και χάθηκαν στην περιοχή κοντά στα ΚΤΕΛ του Νομού Λακωνίας.

Άρχισαν αναζητήσεις στην περιοχή και περίπου στις 16:45 τα δύο άτομα εντοπίστηκαν σε γκαράζ σπιτιού, όπου είχαν κρυφτεί.

Την υπόθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική, κλιμάκιο της οποίας μετέβη στη Λακωνία.

Σήμερα το πρωί ξεκίνησε η μεταγωγή των δύο συλληφθέντων στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και το απόγευμα θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Αθηνών.

Αργότερα αναμένεται να γίνουν επίσημες ανακοινώσεις από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τι είπε  ο συνήγορος του Σακκά

Η «Εφημερίδα των Συντακτών» επικοινώνησε με τον συνήγορο του Κώστα Σακκά, ο οποίος ύστερα από επικοινωνία που είχε με τους δύο συλληφθέντες μεταφέρει την εξής καταγγελία τους: αν και συνελήφθησαν σε τυχαίο έλεγχο, την ώρα που άνοιξαν την πόρτα του αυτοκινήτου για να διαφύγουν δέχτηκαν πυροβολισμό σε ευθεία βολή και μετά τη σύλληψή τους κακοποιήθηκαν βάναυσα.

Ο συνήγορος υπέβαλε στον αστυνομικό διευθυντή Σπάρτης αίτημα για μεταφορά τους στο νοσοκομείο της πόλης, όπως και έγινε. Ακολούθησε η μεταγωγή τους στην Αθήνα.

Ξυλοδαρμό καταγγέλλουν αλληλέγγυοι

Στις 09:16 το πρωί αλληλέγγυοι ανήρτησαν στο indymedia κείμενο συμπαράστασης στους συλληφθέντες, στο οποίο κατήγγειλαν ότι αστυνομικοί επέφεραν σοβαρά χτυπήματα στους «συντρόφους που αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα και να φωτογραφηθούν»

«Η κατάσταση της υγείας τους, μέτα τον ξυλοδαρμό που υπέστησαν, χρήζει νοσοκομειακής φροντίδας», τονίζουν.

Από την άλλη πλευρά, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι Σακκάς και Σεϊσίδης «δεν ήταν συνεργάσιμοι» και έλεγαν στις αρχές ότι είναι «τρομοκράτες».

Γιατί κατηγορούνται

207730g-9373020Ο 32χρονος σήμερα Κώστας Σακκάς συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2010 μαζί με τον Αλέξανδρο Μητρούσια στην οδό Καισαρείας στη Νέα Σμύρνη, την στιγμή που εξέρχονταν από νοικιασμένη αποθήκη, στην οποία βρέθηκε οπλισμός.

Μετά τη σύλληψή του αρνήθηκε να υπογράψει την έκθεση εξέτασης κατηγορούμενου και παραπέμφθηκε να απολογηθεί στον ανακριτή με τις ακόλουθες κατηγορίες: συγκρότηση και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, άγνωστης ονομασίας πρόκληση τρομοκρατικών πράξεων, διακεκριμένη οπλοκατοχή, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών.

Ο ίδιος από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του αρνούνταν κατηγορηματικά ότι είναι μέλος των «Πυρήνων της Φωτιάς».

Ο Σακκάς προφυλακίστηκε για 31 μήνες και στις 4 Ιουνίου του 2013 ξεκίνησε απεργία πείνας διαμαρτυρόμενος για την κράτησή του αφού, σύμφωνα με τον νόμο, το ανώτερο χρονικό διάστημα προφυλάκισης είναι οι 18 μήνες.

Μετά από 38 ημέρες το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε την αποφυλάκισή του επιβάλλοντάς του αυστηρούς περιοριστικούς όρους -μεταξύ των οποίων και της απαγόρευση εξόδου από τον νομό Αττικής- ενώ του επεβλήθη η καταβολή εγγύησης ύψους 30.000 ευρώ.

Στις 7 Ιανουαρίου 2014, στον απόηχο της μη επιστροφής του Χριστόδουλου Ξηρού στις φυλακές συνελήφθη για παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχαν τεθεί (σ.σ. δεν κοιμήθηκε ένα βράδυ στο πατρικό του σπίτι, αλλά διανυκτέρευσε σε φιλικό του σπίτι, στο οποίο είχε μείνει μέχρι αργά), όμως στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο αθωώθηκε κατά πλειοψηφία.

Στις 15 Ιανουαρίου συνελήφθη εκ νέου ύστερα από έκδοση νέου εντάλματος από Εισαγγελέα που ασκήθηκε έφεση υπέρ του νόμου κατά της απόφασης του Αυτοφώρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου και γιατί, σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές μετά από νέα εξέταση ανιχνεύθηκε το αποτύπωμά του σε πειστήρια (σ.σ. τη σακούλα σκουπιδιών που περιείχε μια χύτρα και σε άλλη μια σακούλα του «Πράκτικερ») που είχαν βρεθεί σε διαμέρισμα που διατηρούσε συγκατηγορούμενος του Σακκά, στο Χαλάνδρι.

Μετά όμως την κατάθεσή του στον ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος με τους ίδιους περιοριστικούς όρους και επιβολή χρηματικής εγγύησης πέντε χιλιάδων ευρώ.

Στις 10 Φεβρουαρίου δεν εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα Καμινίων ως όφειλε, σύμφωνα με τους περιοριστικούς όρους που του έχουν επιβληθεί, με αποτέλεσμα να καταζητείται.

Λίγο αργότερα, ο Σακκάς σε ανακοίνωση-μανιφέστο του τόνισε ότι πέρασε στο «αντάρτικο».

207730g-8687931Ο 35χρονος σήμερα Μάριος Σεϊσίδης είχε επικηρυχθεί μαζί με τον αδελφό του Σίμο και τον Γρηγόρη Τσιρώνη για το ποσό των 600.000 ευρώ για τη συμμετοχή τους σε τουλάχιστον επτά ληστείες με λεία περίπου 700.000 ευρώ από το 2002 ως το 2006.

Σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις πως ο 35χρονος έχει συμμετάσχει στις ληστείες που έγιναν σε Νέο Ηράκλειο Αττικής (27-10-2011), Π. Φάληρο (16-11-2011), Βελεστίνο Βόλου (14-08-2013), Ωρωπό (31-01-2014), Δώριο Μεσσηνίας (21-03-2014), Φαρκαδώνα Τρικάλων (02-04-2015).

Κατά τις αστυνομικές αρχές ουσιαστικά και οι δύο καταζητούμενοι «ληστές με τα μαύρα», Γρηγόρης Τσιρώνης και Μάριος Σεϊσίδης, είχαν… προσχωρήσει στους «ληστές του Διστόμου» και με «αρχηγούς» τους Βασίλη Παλαιοκώστα και Νίκο Μαζιώτη συνέχιζαν τη δράση τους.

ΠΗΓΗ http://www.efsyn.gr/

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.