Συνέδριο ανασυγκρότησης το Φεβρουάριο εισηγείται η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ

Την απόφαση για διεξαγωγή συνεδρίου τον Φεβρουάριο του 2016, θα εισηγηθεί στην ΚΠΕ   η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδρίαση της Πέμπτης. Στόχος του συνεδρίου, είναι να δοθεί το νέο πολιτικό στίγμα του κόμματος μετά τις εξελίξεις των τελευταίων μηνών να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αναδιοργάνωσης και ανασυγκρότησης του κόμματος μετά την διάσπαση που προέκυψε τον Αύγουστο μετά την υπογραφή του 3ου μνημονίου.
«Είναι καταγεγραμμένο –κι αυτό μας έχει απασχολήσει και στις τελευταίες συνεδριάσεις- ότι υπάρχει αναντιστοιχία μεταξύ της οργανωμένης βάσης του κόμματος και της νεολαίας του με την κοινωνική δυναμική που έχει αναπτυχθεί στους μαζικούς χώρους, στις λαϊκές γειτονιές, αυτό δηλαδή που είδαμε και προεκλογικά στις συγκεντρώσεις μας και στις περιοδείες μας» τόνισε σε συνέντευξη της η εκπρόσωπος του κόμματος Ράνια Σβίγγου.
«Είναι διαφορετικό το συνέδριο που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ από ένα συνέδριο που καταλήγει σε μια μάχη βαρόνων, με «προέδρους», «δελφίνους.«Εμείς θέλουμε να κάνουμε ένα συνέδριο πολιτικό, όπου θα μπορέσει να απαντήσει σε πολιτικά ερωτήματα, ώστε να μπορέσουμε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί για την κοινωνία. Πρέπει να είναι ένα συνέδριο ανοιχτό στην κοινωνία. Έχουμε αποφασίσει ότι θα συνοδευτεί και από καμπάνια εγγραφής νέων μελών. Έτσι θα πρέπει και οι διαδικασίες του κόμματος, οι προσυνεδριακές να είναι όσο το δυνατόν πιο ανοιχτές σε κόσμο ο οποίος είναι κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί είναι καταγεγραμμένο –κι αυτό μας έχει απασχολήσει και στις τελευταίες συνεδριάσεις- ότι υπάρχει αναντιστοιχία μεταξύ της οργανωμένης βάσης του κόμματος και της νεολαίας του με την κοινωνική δυναμική που έχει αναπτυχθεί στους μαζικούς χώρους, στις λαϊκές γειτονιές, αυτό δηλαδή που είδαμε και προεκλογικά στις συγκεντρώσεις μας και στις περιοδείες μας».

Παράλληλα, η Πολιτική Γραμματεία αποφάσισε να μην προχωρήσει σε εκ νέου εκλογή όλων των μελών της μετά την αποχώρηση των 5 που μετακινήθηκαν στην ΛΑΕ ή απλά παραιτήθηκαν αλλά να αναπληρώσει μόνο τις κενές θέσεις.

Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεδριάζει το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, με σκοπό να γίνει αποτίμηση του αποτελέσματος των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου, ενώ παράλληλα θα εκλέξει τον νέο γραμματέα της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής στη θέση του παραιτηθέντος Τάσου Κορωνάκη. Επικρατέστερος για τη θέση του Γραμματέα μέχρι το συνέδριο ακούγεται το όνομα του Πάνου Ρήγα, ενώ ακούστηκαν και τα ονόματα του Κώστα Πουλάκη και του Νάσου Ηλιόπουλου.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.