Συνάντηση Πομπέο- Δένδια με πλούσια ατζέντα- Δρακόντια μέτρα ασφαλείας και διαδηλώσεις για την επίσκεψη

Ολοκληρώθηκε γύρω στις 10:20 η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδα και Ηνωμένων Πολιτειών, Νίκου Δένδια και Μάικ Πομπέο, στη Θεσσαλονίκη.

O Πομπέο ξεκίνησε από την αεροπορική βάση Άντριους και έφτασε στην Θεσσαλονίκη και το αεροδρόμιο «Μακεδονία» λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Την Δευτέρα στις 9.30 το πρωί ξεκίνησε η προγραμματισμένη η συνάντησή του με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια σε αίθουσα του ξενοδοχείου όπου έχει καταλύσει η πολυπληθής αμερικανική αποστολή.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες – μεταξύ άλλων – ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία Κώστας Φραγκογιάννης και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος υποδέχθηκε τον Πομπέο, χθες το βράδυ, κατά την άφιξή του στη Θεσσαλονίκη.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα που άπτονται της γεωπολιτικής με βασικό θέμα τις εντάσεις στην Αν. Μεσόγειο. Στα πλαίσια της επίσκεςψης του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, εντάχθηκε και η υπογραφή συμφωνίας «επιστημονικής και τεχνολογικής συνεργασίας» μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ στον ΣΒΕ.

Αναρτήσεις Πομπέο και Δένδια για την συνάντηση

Στη συνέχεια ο Μ. Πομπέο αναχώρησε για το ΣΒΕ, για την διεξαγωγή συζήτησης «στρογγυλής τραπέζης» αναφορικά με την ενέργεια, παρουσία και του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη

Σημειώνεται ακόμα ότι ο Μ. Πομπέο, πρόκειται τη Τρίτη να επισκεφτεί τη βάση της Σούδας, για την οποία υπάρχει σχέδιο επανεξοπλισμού και ενίσχυσις της. Ταυτόχρονα, η επίσκεψη Πομπέο αφορά και ζητήματα εξοπλισμών καθώς οι ΗΠΑ έχουν εκφράσει αντίστοιχο ενδιαφέρον και ο Αμερικανός ΥΠΕΞ φαίνεται πως έχει τις αντίστοιχες προτάσεις στη βαλίτσα του.

Δρακόντια μέτρα ασφαλείας και διαδηλώσεις για την επίσκεψη Πομπέο

Τα μέτρα ασφαλείας στη Θεσσαλονίκη είναι δρακόντεια ενώ έχει επηρεαστεί και η καθημερινότητα της πόλης. Στην περιοχή γύρω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, ειδικότερα, τα μέτρα ασφαλείας είναι ιδιαίτερα αυξημένα, ενώ στο εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, απαγορεύεται η στάθμευση των οχημάτων έως και τις 10 το βράδυ της Δευτέρας.

Παράλληλα τα μέτρα ασφαλείας έχουν να κάνουν και με τις διαδηλώσεις οι οποίες από μέρες είχαν προγραμματιστεί τόσο σε σχέση με την άφιξη του αμερικανού ΥΠΕΞ, όσο και για άλλα ζητήματα. Πιο συγκεκριμένα για τις 10 και 30 το πρωί είχε προγραμματιστεί πλησίον του ΥΜΑΘ, μοτοπορεία των διανομέων-ντελίβερι, ενώ για τις 11 π.μ. μπροστά στο ΥΜΑΘ συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων του τουρισμού από όλη την Κεντρική Μακεδονία. Επίσης στις 6 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση αντιεξουσιαστών στην Καμάρα.

Αναφορικά δε με τις διαδηλώσεις εκείνες που έχουν να κάνουν με την επίσκεψη Πομπέο, στις 7 μ.μ. επίκειται διαμαρτυρία της Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, για «θερμή υποδοχή» στον Αμερικανό ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο, στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς.

Συλλαλητήριο διοργανώνεται και στην Αθήνα το απόγευμα της Δευτέρας στις 6 και 30 μ.μ. με προσυγκέντρωση στο πάρκο Ελευθερίας και πορεία στην αμερικανική πρεσβεία. Την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί διαδήλωση και στη Πάτρα, ενώ άλλη μια πορεία θα λάβει χώρα και στο Ηράκλειο της Κρήτης την ίδια ώρα.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.