Βαρουφάκης: Τρόικα τέλος!Το κράτος έχει συνέχεια, αλλά δεν θα δεχτούμε να έχει συνέχεια η αυτοτροφοδοτούμενη κρίση

Ολοκληρώθηκε η πρώτη επαφή του Γιάννη Βαρουφάκη με τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, η οποία αποτελεί, όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, και τη βάση για μια “εποικοδομητική και αποτελεσματική συνεργασία όπως απαιτεί το συμφέρον της Ελλάδας, της Ευρωζώνης και της ΕΕ”.

Πάντως, με παγωμένο χαμόγελο έφυγε από τη χώρα μας ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ αφού ο Γιάνης Βαρουφάκης,  έκανε καθαρό  ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία διάθεση να συνεργαστεί με την Τρόικα.

 «Το κράτος έχει συνέχεια, αλλά δεν θα δεχτούμε να έχει συνέχεια η αυτοτροφοδοτούμενη κρίση», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. Αναφορικά με την τρόικα, ο κ. Βαρουφάκης είπε πως με αυτή τα σαθρά δομημένη επιτροπή δεν θα συνεργαστούμε.«Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν μπορεί μια εντεταλμένη επιτροπή να επιτηρεί το πρόγραμμα που έχουμε απορρίψει» είπε χαρακτηριστικά .

22357981422632322

Ο κ. Βαρουφάκης σημειώσε ότι συζητήθηκε μια σειρά θεμάτων, με έμφαση στο ζήτημα της δημιουργίας κλίματος εμπιστοσύνης για μια νέα συμφωνία για την Ελλάδα, που να μπορεί να αναπνέει μέσα σε μια Ευρώπη που αναπτύσσεται.

Συμπλήρωσε πως ο ίδιος αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της κυβέρνησης στον τομέα της οικονομικής πολιτικής. 

Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε βαθιές μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για την προσοδοφορία που πλήττει βάναυσα τη χώρα πριν ακόμη δημιουργηθεί η ευρωζώνη, δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης. 

Είπε ακόμη πως αναφέρθηκε στην εγγύηση που προσφέρει η κυβέρνηση πρώτα στον ελληνικό λαό και μετά στους εταίρους για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς με μικρό πλεόνασμα στο διηνεκές.

«Είχα εποικοδομητικές συζητήσεις με τον πρωθυπουργό αλλά και το οικονομικό επιτελείο», δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup. «Με την Ελλάδα να πλησιάζει τη λήξη του προγράμματος ήταν σημαντικό να βρεθούμε. Ηθελα να ακούσω τις προθέσεις της κυβέρνησης και να εξηγήσω τις υποχρεώσεις». 

Ο Γέρουν Νταισελμπλουμ δήλωσε πως «έχουμε αμοιβαία συμφέροντα. Είναι θετικό πως η Ελλάδα θέλει να μείνει στην ευρωζώνη. Το Eurogroup ανέλαβε το 2012 τη δέσμευση να παρέχει επαρκή στήριξη στην Ελλάδα μέχρι να βγει στις αγορές υπό την προϋπόθεση να τηρούνται οι δεσμεύσεις της χώρας». Τα μονομερή βήματα δεν αποτελούν βήμα προόδου. Τα προβλήματα της οικονομίας δεν εξαφανίζονται σε μια νύχτα.

Ο λαός έχει υποστεί θυσίες και τώρα πρέπει να εξασφαλιστεί ότι δεν θα πάνε χαμένες οι θυσίες. Εναπόκειται στην κυβέρνηση να καθορίσει τη θέση της και σε εμάς να κινηθούμε μαζί προς το μέλλον.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.