Συζητείται στη βουλή η πρόταση του ΚΚΕ για την κατάργηση της ΠΝΠ για την ΕΡΤ

 Συζητείται στη Βουλή την Τρίτη 17/6 η πρόταση του ΚΚΕ για κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και των Υπουργικών Αποφάσεων για την ΕΡΤ.  Για το επίμαχο θέμα  το ΚΚΕ Φθιώτιδας  εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Και οι τρεις «λαλούν» στο ρυθμό των «μεταρρυθμίσεων»

    Στις χθεσινές δηλώσεις των Βενιζέλου, Κουβέλη και του «αντ’ αυτού», Στουρνάρα φάνηκε η προσήλωση και η αγωνία τους για την πορεία των ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ. Και οι τρεις εξέφρασαν στην πραγματικότητα το στόχο των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, και της κυβέρνησης συνολικά, για εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου μέσω των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων. Έχουν βάλει, άλλωστε, φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους. Φυσικά, τις παρουσίασαν σαν απόλυτα αναγκαίες για τη χώρα και σαν επιθυμία του λαού.  

    Η χθεσινή σύσκεψη  και η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας άνοιξε «βαλβίδα εκτόνωσης». Πλησίασε στη θέση των ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ: διάλυση, αλλά με «ανοιχτή την ΕΡΤ», ώστε να περάσει η βάρβαρη πολιτική της άρχουσας τάξης, χωρίς μεγάλες αντιδράσεις.

   Βέβαια, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου παραμένει και σπρώχνει στην ανεργία και στη βαθιά φτώχεια δεκάδες χιλιάδες εργατοϋπάλληλους, όπως της Περιφερειακής και Τοπικής Διοίκησης. (Ωδείο Αταλάντης, ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, ΔΕΥΑΛ, οργανισμοί και φορείς των Δήμων της Φθιώτιδας, επιστημονικοί και ερευνητικοί φορείς του δημοσίου…)

    Σήμερα Τρίτη 18/6 συζητείται στη Βουλή τροπολογία του ΚΚΕ για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, καθώς επίσης και για την κατάργηση της απόφασης του Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού για το κλείσιμο της ΕΡΤ και την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων. Εκεί ο καθένας θα αναλάβει τις πολιτικές και προσωπικές ευθύνες του και θα φανεί αν μετρά το μπόι του ή τον ίσκιο του  για ύψος.

    Το ΚΚΕ δεν υπερασπίζεται το αστικό κράτος και δημόσιο όπως το κατάντησαν τα κόμματα της πλουτοκρατίας. Αποκλειστικά δικό τους «κατόρθωμα» είναι. Τέτοιο τους χρειαζόταν. Κατ’ εικόνα και ομοίωση του άναρχου και αδιέξοδου τρόπου της καπιταλιστικής παραγωγής. Και τώρα με την κρίση το πετσοκόβουν για να ανοίξει λαμπρό πεδίο κερδοφορίας των επιχειρηματικών μεγαθηρίων σε υπηρεσίες που, μέχρι τώρα, παρείχε το κράτος στο λαό του.

    Δεν ασπάζεται, επίσης, τη συνύπαρξη δημόσιας και ιδιωτικής τηλεόρασης όπως προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ στα πρότυπα του BBC. Όποιος έχει την εξουσία στην κοινωνία –και την έχουν οι καπιταλιστές- κάνει κουμάντο και στα ΜΜΕ. «Ανεξάρτητα», «αντικειμενικά» «ουδέτερα» και ταξικά αποστειρωμένα ΜΜΕ δεν υπάρχουν. Υπηρετούν πάντα την κυρίαρχη πολιτική.

    Είναι ζήτημα ουσίας και εξουσίας. Στη δημοκρατία των πολλών, εκεί που η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα κάνουν κουμάντο, μπορεί να υπάρξει ενημέρωση και ψυχαγωγία που θα υπηρετεί τις ανάγκες τους.

    Μόνο που δε γίνεται να περιμένει ο λαός πότε θα έρθει εκείνη η ώρα. Πρέπει να τη φέρει ο ίδιος με την καθημερινή του πάλη. Χρειάζεται τώρα λαϊκή αφύπνιση και συμμαχία για την απόκρουση και την ανατροπή της πολιτικής που τον εξοντώνει για τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων.  

    Την αστική τάξη και το δικό της κράτος πρέπει να το ανατρέψει ο λαός και να επιβάλει τη δική του εξουσία στην κοινωνία και στην οικονομία. Να μετατρέψει το κράτος των «ολίγων» σε εργατικό – λαϊκό κράτος .

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.